Mladi manager 2016 je Gorazd Lampič

30.1.2017

MML 2017

»Hvala za to lepo priznanje, ki je potrditev ne samo mojega dela in truda, ampak truda cele ekipe. Konkurenca je bila res velika, proti dvema kandidatoma, ki vodita več kot tisoč-člansko ekipo. Seveda pa imamo tudi mi ambicijo priti do takšnih številk, zato hvala za to spodbudo, ki nam bo pomagala na tej poti« je ob podelitvi priznanja dejal Gorazd Lampič, Elaphe, pogonske tehnologije.

Iz poslovne vizije diplomiranega astrofizika Gorazda Lampiča se je pred desetimi leti rodilo podjetje Elaphe, ki je razvilo najzmogljivejše kolesne ('in-wheel') elektromotorje za globalno avtomobilsko industrijo. Danes podjetje Elaphe zaposluje 60 fizikov, elektrotehnikov in strojnikov ter dve ekonomistki.

Kot pravi Lampič, ustanovitelj, družbenik in direktor, je njihova zgodba uspešno nadaljevanje dela znanstvenika Andreja Detela, pionirja na področju razvoja elektromotorjev. Motorji Elaphe so na svetu najboljši po specifičnem navoru, poleg tega pa se podjetje lahko pohvali z najširšo ponudbo, s petnajstimi različnimi kolesnimi motorji za različna vozila. Ves promet ustvarijo v tujini, sodelujejo pa s pomembnimi strateškimi partnerji na treh kontinentih. V strokovnih krogih je Elaphe zelo prepoznavno podjetje. Konec lanskega leta so potencial majhne, a napredne ekipe, prepoznali tudi kitajski vlagatelji, ki so v podjetje vložili 10 milijonov evrov in postali pomembni strateški partnerji.

Gorazd Lampič je izumitelj, ki ni nikoli sanjal, da bo postal podjetnik, poleg pa je magistriral iz električnih vozil. Navdih jemlje iz športa in strateških iger, predvsem iz šaha. Pravi, da so pomembni vidiki organizacijske kulture Elaphe visoka strokovnost, znanstveni in inovativni pristop k izzivom, odprtost, poudarek na vsebini, ne na hierarhiji, ter trdo delo, ambicioznost in pogum. 

Priznanje je bilo podeljeno na Januarskem srečanju Združenja Manager, 26.1.2017

Podelitev priznanja Mladi manager je ena izmed najvidnejših aktivnosti sekcije mladih managerjev. 

Izvajalec strokovne analize kandidatur je Bisnode Slovenija.