Mentorski miks v Cukrarni

19.10.2021

V čudovito prenovljeni Cukrarni smo danes gostili krasen zaključek 5. generacije Skupinskega mentorstva in začetek 7. generacije Mentorske mreže - v tej bo letos mentorske niti prepletalo kar 26 novih mentorskih parov.

Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager, je v uvodnem nagovoru izpostavila, da sta ta mentorska programa izjemno pomemben del Združenja Manager, med drugim sta tista, ki v združenje privabljata nove, mlajše člane, s čimer krepimo članstvo, raznolikost in povezovanje.

Udeležence je nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki pravi, da pri vodenju stavi na odnos. Managerja, voditelja je primerjal s športnim trenerjem: "Izbrati mora pravega človeka za pravo mesto, ga motivirati in zaščititi, če je treba." Svojo ekipo je opisal kot družino, ki je sicer zelo različna, vsem pa je skupno to, da želijo zmagovati in dosegati uspehe.

Tomaž Berločnik, manager leta 2019, je dodal, da mora manager rad voditi ljudi: "Sam sem rad vodja, rad vodim ljudi, rad najdem v ljudeh tisto, v čemer so najboljši." 

Ob koncu sta recept za dober mentorski odnos razkrili ambasadorki mentorstva Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik"Mentorstvo je vedno dvosmeren odnos, ki ga je treba negovati in spodbujati. Temelj za uspeh pa je zaupanje."

Ker silke (fotografije) povedo več kot tisoč besed, vabljeni k ogledu fotogalerije z dogodka.