Medeja Lončar: Prehajamo z 'jaz' na 'mi'

17.9.2021

Medja Loncar15

S pogledom naprej in z vizijo, kaj je dobro za širšo skupnost in kaj je pomembno za naš dolgoročni razvoj, bomo utirali pot do družbene blaginje, tudi na Managerskem kongresu, v današnjem pogovoru za Dnevnik pravi Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager (ZM) in direktorica Siemensa Slovenija.

"Do blaginje nas vodi trajnostno voditeljstvo, ki pomeni odgovorno delovanje na vseh ravneh, ekonomskem, družbenem, okoljskem in osebnem. Prehajamo s sebe, posameznika, na skupnost, mi, sistemsko razmišljanje, delovanje in vključevanje," poudarja.

Kot ambicijo managerjev in voditeljev izpostavlja, da prihodnost razumejo in obvladujejo hitreje in bolje kot drugi: "To pomeni, da se moramo znati hitro učiti. Pri tem želimo biti med vodilnimi. Ne nekdo, ki le prevzema managerske prakse in orodja, temveč jih kot evropski voditelji želimo soustvarjati in deliti."

Lončar med predsedovanjem ZM-ju ves čas poudarja pomen vseživljenjskega učenja in vlaganja v ljudi ter njihove kompetence, predvsem digitalne: "Sama sem skozi vso kariero vedno poudarjala pomembnost vlaganja v osebni razvoj, v razvoj timov in bila odprta za spremembe – te pa zahtevajo tudi neprestano prilagajanje in učenje."

Več