Manager leta v Srbiji je Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile

13.12.2018
Dejan Turk4

Srpska asocijacija menadžera SAM je tradicionalno, že sedmo leto zapored najboljšim v Srbiji podelila letne nagrade SAM. Za managerja leta v Srbiji je bil izbran Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile.

Za to priznanje so bili nominirani še Biljana Jovanović (Modna kuća Luna), Dejan Aleksov (Phoenix BMS), Mina Rakićević (Delikos) in Nikola Avram (MK Group).

Podjetje Vip mobile odlikuje nenehna rast, odkar ga vodi Dejan Turk, je zapisano v obrazložitvi nominacije. Ima že več kot 2,2 milijona uporabnikov, v prvih devetih mesecih letošnjega leta pa je imelo rekordne prihodke v višini 182 milijonov evrov, kar je za 11 % več kot lani. Dejan Turk pri vodenju udejanja načelo Team-Trust-Agility, razvoj zaposlenih in nenehno učenje pa sta postali strateški smernici podjetja. Je tudi mentor in predsednik foruma za družbeno odgovorno poslovanje, zato v podjetju med drugim podpirajo društvo za avtizem, aplikacijo Dečja Zona za varnost otrok na internetu itd. Vip ima tudi certifikat Družini prijazno podjetje.

Zgled sodobnega voditelja in takih zgledov potrebujemo čim več
Dejan Turk je že leta 2009 dobil priznanje za managerja leta v Sloveniji, ko je s Si.mobilom v enem letu povečal rast uporabnikov za 14 %, zaključil leto s 189 milijoni evri prihodka, kar je dobrih 11 % več kot leto prej, imel 24,5-odstotno rast prihodkov iz prodaje storitev in izdelkov, v Si.mobilu, ki je imel takrat 353 redno zaposlenih, pa je dodana vrednost na zaposlenega presegla 240 tisoč evrov. Poleg uspešnih finančnih kazalnikov je v času njegovega vodenja Si.mobil dobil še številna druga priznanja, med drugim tudi za uglednega delodajalca in priznanje za enega najboljših zaposlovalcev v Sloveniji v projektu Zlata nit.

»Dejan Turk je bil tri leta predsednik Združenja Manager in je naš zlati član, kar pomeni, da širi poslanstvo in vrednote dobrega managementa že več kot 20 let, za kar smo mu hvaležni. Predvsem pa smo mu hvaležni za to, da je zgled sodobnega voditelja. In tovrstnih zgledov v naši družbi potrebujemo čim več,« je poudarila Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager v Sloveniji.

Dober manager zgradi klimo zaupanja, svobode in skupnosti
»Poslovna organizacija je lahko uspešna, če ustvari atmosfero, v kateri ima vsak član ekipe svobodo, da predstavi svoje najboljše ideje, izrazi polne strokovne zmožnosti in izkaže vse svoje spretnosti in talent. Dober manager mora z osebnim vzorom vzpostaviti model pričakovanega vedenja in zgraditi klimo zaupanja, svobode in skupnosti. To so vrednote, ki se jih poslužujem zasebno in v okviru podjetja, ki ga vodim,« je ob prejemu še enega priznanja dejal Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile.