Manager leta Adrian Ježina: Dončić ali Messi ne more biti vsak

18.12.2021

Adrian Jezina5
Manager leta 2021 Adrian Ježina pravi, da mora dober vodja prepoznati potencial zaposlenih in jim dati primerno pozicijo.

"Verjamem v trdo delo, a da bi postali tako dobri, kot je Dončić, je potrebno še kaj drugega kot le to. Messi ne more postati vsak, pa naj še tako pridno trenira, a do neke točke, tudi vrhunske, se lahko pride z močno voljo in veliko dela ter kančkom življenjske sreče," pravi Adrian Ježinamanager leta 2021 in predsednik poslovodstva družbe Telemach Slovenija v velikem intervjuju za Sobotno prilogo Dela.

Nekdanji vrhunski vaterpolist pravi, da mu je ekipni šport dal tri pomembne lekcije:
- "Sam ne moreš narediti ničesar, a če vsi plavamo drug za drugega, si pomagamo, potem skupaj lahko pridemo do rezultata."
- "Danes je treba delati za rezultate, ki bodo prišli na dolgi rok."
- "V slabih trenutkih, ko stvari ne gredo po načrtu, je treba delati in stisniti še več, da bo jutri mogoče bolje."

Ježino drugi opisujejo kot prijetnega, poštenega, z veliko osebne integritete, delovnega, empatičnega, zavzetega, sam pa o sebi pravi: "Mislim, da imam za inženirja veliko socialne inteligence in empatije, kar je zelo dobrodošlo."

Meni, da mora dober vodja prepoznati potencial zaposlenih in jim dati primerno pozicijo: "V ljudi je treba tudi ves čas vlagati. V to, kar sami mislijo, da potrebujejo, in v to, kar mi mislimo, da potrebujejo."

Celotni intervju preberite tu.