Ko so šteti dnevi – moje pismo v slovo tej krasni skupnosti

22.5.2020
Sasa Mrak4
Saša Mrak Hendrickson

Šteti so mi dnevi.
Malo heca. Ampak res so pa šteti dnevi do trenutka, ko vodenje združenje predam naprej. Dve leti in pol, ki sem jih lahko preživela v vaši družbi, v zadnjih mesecih naenkrat spremljajo fizična oddaljenost in soočanje z novo realnostjo. V tej fizični oddaljenosti, v katero smo bili primorani, še toliko bolj čutimo, kako pomemben je človeški utrip, kako pomembni so naši odnosi.

Z mojim prihodom na Združenje Manager sem dala na prvo mesto človeka – ne kot človeški vir, ampak kot kapital, ki ga plemenitimo, kot osebo, ki jo imamo radi. Tako kot naše delo, družino in še kaj.

Na prvo mesto sem dala ljudi tudi v naši strokovni službi. Če sem pogosto na naših srečanjih povedala, da sem hvaležna za to, ker nas je bilo skorajda vsak dan več članov in članic v združenju, ker ste zaupali meni, predsedniku, ekipi, da smo ustvarjali pozitivno in povezano vzdušje, ne vem, ali sem dovolj pogosto povedala, kako hvaležna sem za priložnost, da sem lahko ustvarjala z mojo ekipo, z mojo #ZMjato. Res je, da smo managerji v prvi vrsti odgovorni za rezultate, a dobri managerji v središče postavljajo človeka, ljudi, saj brez njih teh rezultatov ni. Rezultate dela teh dveh let in pol si štejem v ponos naše ekipe. Delali smo v šesti prestavi, a vedno z nasmeškom, neverjetno odprtim odnosom, sodelovanjem, predvsem pa z zaupanjem. Še ob treh zjutraj, pa naj smo bili še tako utrujeni, smo si bili sposobni pošiljati šale in spodbude. Še več se nas je povezalo v krog združenja, dvorane ste napolnili do zadnjega, partnerji so nam stali ob strani, pridružilo se je veliko novih, ponosni smo na številke naše pojavnosti v medijih in na družbenih omrežjih ter na vsebino, ki smo jo ustvarjali.

V zadnjih mesecih, ko sta nam prepogosto veselje kvarila stres in negotovost, nas je prav to držalo skupaj, pa čeprav na daljavo – močna in povezana ekipa, številni aktivni in pripadni člani in članice.

Upam, da imate takšno izkušnjo tudi vi. Da z vami sklepajo krog najboljši sodelavci in sodelavke, najboljša ekipa, s katero boste prestali težke preizkušnje nove realnosti, izšli iz krize še boljši in rastli hitreje, si ustvarili nove poslovne modele, gledali na posel in svet bolj trajnostno. Tudi ob pomoči novega vodstva Združenja Manager.

Hvala vsem 1.200 in več članom in članicam, partnerjem za zaupanje, hvala za podporo zdaj nekdanjemu predsedniku Aleksandru, ki se je odločil, da mi zaupa od prvega dne dalje, hvala moji #ZMjati – Diani, Eneju, Maji, Nastji, Nini, Roku in Sonji.

Vsi gremo novim zmagam naproti, jaz v novih vlogah, a trdno verjamem, da se nam bodo poti še pogosto križale. Srečno Združenju Manager.

Saša