Kaj je ključ do uspešnega in kakovostnega zdravstvenega sistema?

22.9.2021

Petra Juvancic1 Zdravje 2022
Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager, se je pogovarjala (na fotografiji z desne proti levi) s Tomažem Gornikom, ustanoviteljem in direktorjem podjetja Better, z Janezom Kranjcem, predsednikom uprave Prve osebne zavarovalnice, in z Alešem Rozmanom, direktorjem Klinike Golnik, ter prek video povezave z Robertom Ljoljom, predsednikom uprave Leka in Novartisa v Sloveniji.

Dostopnost in kakovost, pravočasnost in solidarnost, digitalna preobrazba in finančna vzdržnost so ključ do uspešnega in kakovostnega zdravstvenega sistema, so na današnji konferenci Zdravje 2021 v organizaciji Dela, na panelu z naslovom Pandemija - priložnost za spremembe, poudarili sogovorniki Petre Juvančičizvršne direktorice Združenja Manager. Kaj so še izpostavili?

Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in Novartisa v Sloveniji: "Zdravstveni sistem mora biti dostopen, finančno vzdržen in nujno se mora digitalno preobraziti."
Janez Kranjc, predsednik uprave Prve osebne zavarovalnice: 
"Kakovost in pravočasnost sta ključna elementa zdravstvenega sistema."
Tomaž Gornik, ustanovitelj in direktor podjetja Better: "Dostopnost, kakovost in učinkovitost so stvari, ki si jih večina ljudi želi v zdravstvenem sistemu."
Aleš Rozman, direktor Klinike Golnik: "Zdravstvene storitve morajo biti hitre in solidarne."

Več