Janez Kranjc: Zdravi, ko delujemo uspešno na vseh ravneh

28.12.2020
Janez Kranjc foto Janez Marolt
Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice in finalist za priznanje Mladi manager 2020
Foto: Janez Marolt

Leto 2020 bi opisal kot leto izzivov, predvsem pa kot leto učenja in rasti. Učili smo se sprejemati nove situacije, ob tem pa obračati spremembe v svoj prid in ohraniti čim več pozitivizma. Tudi znotraj finančne branže na nepredvidene padce nismo bili imuni, vendar nas ti še zdaleč niso negativno definirali. Danes imamo več kot 120 tisoč zavarovancev, skozi leta smo dosegli rast v vseh ključnih kategorijah poslovanja. Ob tem je prav gotovo eno glavnih vlog odigrala skladna ekipa zaposlenih, s katerimi smo v ključnih trenutkih vedno znali stopiti skupaj.

V sklopu našega poslanstva ozaveščamo o pomembnosti pravočasnega prevzemanja odgovornosti danes, da bi tako sebi kot tudi prihodnjim generacijam zagotovili boljše bivanje jutri. Prepoznavnost gradimo predvsem na referenci kakovostne uporabniške izkušnje. Hkrati postavljamo trende, a si ob tem prizadevamo delati dobro. Svojemu zavarovancu vendarle obljubljamo, da se lahko na naše storitve zanese v primeru najhujšega in takšno obljubo spoštujemo – zato se ne skrivamo za splošnimi pogoji ter drobnim tiskom. Naš cilj je ustvarjati dolgoročne poslovne odnose in le pošten odnos je trajen odnos, kar še posebej velja v finančni industriji. Tako želimo podjetje pripeljati do dolgoročne rasti in trajnostnega razvoja, obenem pa ohraniti najvišje etične poslovne standarde.

Znan in meni ljub citat pravi, da je pogum tisto, kar je potrebno, da vstanete in govorite, obenem pa je pogum tudi tisto, kar je potrebno za sedenje in poslušanje. Odličnost vodje se kaže v ključnih trenutkih, ko je treba prevzeti krmilo ali odgovarjati za morebitne napake, odličnost podjetja pa lahko doseže le kolektiv odličnih posameznikov z visoko stopnjo motiviranosti za reševanje na prvi pogled nerešljivega. Ker je del naše poslovne vizije ustvariti sistem, ki je dovolj robusten in trajen ter hkrati vedno pripravljen na spremembe, stavimo na zagotavljanje kakovostnega delovnega okolja in manj uniformirane odnose. Radi vidimo sproščenost in nasmejane obraze, podpiramo pobude in ideje. Naši sodelavci imajo vedno priložnost dela na širšem strokovnem področju, kar jim zagotavlja osebno rast in večji potencial za karierni napredek. Za spodbudo zavzetosti znamo gledati naprej in tudi zunaj okvirjev delovnega mesta posameznika.

Včeraj, danes za skupni boljši jutri.

Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice in finalist za priznanje Mladi manager 2020