Igor Verstovšek: Ambicije za rast in razvoj

17.1.2019
igor verstovsek uradna2

O rasti in razvoju lahko govorimo na ravni posameznika, organizacije in države.

Na ravni posameznika je toliko odgovorov, kolikor je posameznikov. Rdeča nit, ki povezuje osebne zgodbe uspešnih posameznikov, je velik pomen izobraževanja (ne samo iz šol, ampak tudi vseh priložnostnih del iz mladosti) in mentorstva. Praviloma en ali dva mentorja zaznamujeta celotno karierno pot in taka je tudi moja izkušnja. Kot manager sem sedaj v vlogi mentorja, rad delam s perspektivnimi 'juniorji' v našem podjetju in se ob tem še vedno ogromno naučim tudi sam.

Če uspe organizaciji uskladiti svoje cilje z ambicijami svojih zaposlenih, se velikokrat začnejo stvari dogajati same od sebe. Pri nas v Cosylabu imamo glede tega srečo, saj delamo na dveh atraktivnih trgih z visoko dodano vrednostjo: trgu velikih razvojnih in raziskovalnih znanstvenih projektov in trgu protonske terapije za zdravljenje raka. V vseh organizacijah je naloga managementa, da poleg zanimivosti samega dela poskrbi, da imajo ljudje dobre pogoje za delo, da ima podjetje postavljene ustrezne strukture in procese, še posebej procese za izbor sodelavcev in njihov razvoj.

Vlogo države vidim predvsem v tem, da poskrbi za varno, stabilno in stimulativno okolje za razvoj podjetništva in gospodarstva. To tudi neposredno naslavlja cilj Združenja Manager – preboj Slovenije med prvih 15 najrazvitejših držav EU do leta 2020.

Moja osebna želja, za katero si želim, da bi jo delili tudi ostali kolegi managerji, je, da bi se vsi vidiki rasti in razvoja med seboj dopolnjevali: da bi nam uspevalo, da bi mladi v zgodnjih fazah razvoja ohranili veliko mero radovednosti in ustvarjalnosti ter med šolanjem in odraščanjem pridobili dovolj znanja, poguma in sredstev, da bi lahko uresničevali svoje osebne in podjetniške ambicije v Sloveniji ter s tem prispevali k temu, da se Slovenija še naprej razvija v enega najlepših in najbolj vabljivih koščkov v mozaiku povezanega sveta.

Igor Verstovšek, Cosylab, finalist za priznanje Mladi manager 2018