Gospodarsko ministrstvo s 44 milijoni evrov za digitalno preobrazbo

18.3.2022

digitalizacija racunalnik

Gospodarsko ministrstvo je v današnjem uradnem listu objavilo javni razpis za digitalno preobrazbo gospodarstva, za katerega je v letih 2022, 2023 in 2024 skupno namenjenih 44 milijonov evrov, poroča STA. Rok za oddajo vlog je 28. april, namen razpisa pa je spodbuditi k celoviti digitalni preobrazbi podjetij ali njihovih posameznih poslovnih funkcij.

"Cilj javnega razpisa je s finančno podporo spodbuditi vsaj dvajset konzorcijev k izvedbi celovite digitalne preobrazbe podjetij ali digitalne preobrazbe njihovih posameznih poslovnih funkcij," so zapisali. Finančna sredstva za izvedbo razpisa zagotavlja Evropska unija iz sklada za okrevanje in odpornost.

"Za sofinanciranje so upravičeni stroški plač, stroški nakupa opreme, stroški materiala in opreme, potrebne za prilagoditev osnovnih sredstev, stroški zunanjih izvajalcev ter prav tako posredni stroški, povezani z izvedbo projekta digitalne preobrazbe," pa so zapisali na ministrstvu.

Dodali so, da delež sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezno podjetje v konzorciju lahko znaša od najmanj 15 odstotkov do največ 70 odstotkov in se razlikuje glede na njegovo velikost in glede na fazo ter aktivnost izvajanja projekta.

Skupna predvidena višina sredstev za javni razpis je 44 milijonov evrov, pri čemer predvidena višina sredstev za letos znaša 200.000 evrov, za prihodnje leto 26,8 milijona evrov in za leto 2024 17 milijonov evrov.

Vir: STA