Gospodarski krog: Višje neto plače za vse

10.5.2018
Novinarska konferenca Gospodarski krog

Ker smo prepričani, da lahko s povezovanjem in sodelovanjem skupaj glasneje opozorimo na pomembne gospodarske tematike, je Združenje Manager s stanovskimi organizacijami, združenimi v okviru Gospodarskega kroga - Amcham Slovenia, GZS, Britansko - slovensko gospodarsko zbornico in Slovensko - nemško gospodarsko zbornico - organiziralo novinarsko konferenco pod sloganom "Višje neto plače za vse".

Na novinarski konferenci so sodelovali Nevenka Kržan, predsednica AmCham Slovenija, Senior partner KPMG, Jože Oberstar, podpredsednik Britansko slovenske gospodarske zbornice, ustanovitelj odvetniške družbe Oberstar, Boštjan Gorjup, predsednik GZS, direktor BSH Hišni aparati, Thomas Uihlein, član upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, direktor letalske akademije Fraport Slovenija in Aleksander Zalaznik, predsednik Združenja Manager, generalni direktor Danfoss Trata in višji podpredsednik Danfossove poslovne enote Controls.

Združenje Manager je izpostavilo pomen ustvarjanja Slovenije kot okolja privlačnega za visoko kvalificiran in izobražen kader ter dvig produktivnosti. ˝Slovenija je še vedno 20 % pod povprečjem EU, pomembno pa je, da pametno in ne intenzivno delo postane naša vrednota. Če Slovenija ne bo bolj konkurenčna, se lahko vsi poslovimo od večje blaginje,˝ je poudaril predsednik združenja Aleksander Zalaznik.

Več si lahko preberete v skupnem sporočilu za javnost.

Posnetek novinarske konference je dosegljiv na tej povezavi.