Gospodarski krog s pozivom poslankam in poslancem: Sprejmite predlagane spremembe Zakona o dohodnini

10.3.2022

Gospodarski krog 5

Gospodarske organizacije, ki sodelujejo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija) pred jutrišnjo izredno sejo Državnega zbora Republike Slovenije vnovič pozivajo poslanke in poslance, da sprejmejo predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini. Ta po mnenju organizacij predstavlja korak dlje k ugodnejšemu poslovnemu okolju in k večji blaginji prebivalk in prebivalcev Slovenije.

V zadnjem pozivu, ki so ga v Gospodarskem krogu naslovili na poslanske skupine, podpisali pa so ga tudi članice in člani upravnih odborov oz. sveta guvernerjev sodelujočih organizacij, so v Gospodarskem krogu poudarili, da gospodarstvo že leta opozarja in poziva k razbremenitvi plač zaposlenih. Delo v Sloveniji je namreč v primerjavi s primerljivimi evropskimi državami posebej visoko obremenjeno, kar pomeni predvsem coklo razvoju in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, ki je zelo odprto in tekmuje v globalni tekmi - tako za posle kot za zaposlene.

Brez razvojno usmerjene davčne politike, katere nujen del je razbremenitev plač, v Sloveniji ne bomo mogli doseči višje dodane vrednosti, ki si jo vsi želimo – za višjo blaginjo nas vseh in naših zanamcev. Po mnenju organizacij so predlagane spremembe tako predvsem razvojni ukrep s širokimi pozitivnimi učinki in eden nujnih prvih korakov na davčnem področju, da bo Slovenija bolj konkurenčna.

Poziv poslankam in poslancem je spodaj v priponki.