Glasujte za mladega/-o managerja/-ko 2019

20.1.2020
3 finalisti 170121

Od danes, 20. januarja, lahko glasujete za mladega/-o managerja/-ko 2019. Glasovanje bo potekalo do sobote, 25. januarja, do 23:59.

Finalisti so:
Borut Čeh, direktor Labene,
• Lucija Sajevec, direktorica družbe AMZS, in
• Marko Bitenc, direktor podjetja GenePlanet.

!Pomembno naprosilo! Vsak lahko glasuje le enkrat, zato prosimo, da svoj oglas oddajo vsi, ki se ne bodo udeležili Januarskega srečanja, medtem ko udeležence dogodka prosimo, da svoj glas oddajo v živo na srečanju 30. januarja.

Če se ne morete odločiti, komu bi namenili svoj glas,
→ si oglejte video posnetek pogovora s finalisti na Prednovoletnem mastersu, kjer sta jih na tanek led poskušala speljati izpraševalca Lovro Peterlin in Tanja Subotić Levanič, ali preberite spodnji povzetek tega pogovora,
→ preberite obrazložitve, zakaj so Borut, Lucija in Marko postali finalisti, ter 
→ preberite malo bolj sproščene predstavitve finalistov.

Kaj so razkrili finalisti na Prednovoletnem mastersu?

Borut Čeh, Labena, pravi, da je njegov stil vodenja usmerjen v ljudi: "V podjetju imamo veliko strokovnjakov, ki imajo na svojih področjih toliko znanja, da jim lahko nudim 'le' oporo, sam pa sem tisti, ki lahko celotno barko strateško pripeljem do kopnega." Tudi pri prvem stiku z morebitnimi bodočimi sodelavci izpostavlja poslovni fokus: "Pomembno je, da vsak od nas ve, kam skupaj plujemo."

Lucija Sajevec je v prvem letu, ko je vodila AMZS, povečala maso plač za milijon evrov. Kako ji je uspelo? "Na začetku plešeš sam, nato poskušaš najti še enega somišljenika, potem jih najdeš vedno več in na koncu ugotoviš, da tak ples ustvarja tudi rezultate, s tem pa prepričaš druge. V podjetju moraš ustvariti gibanje. Posamezniki smo tisti, ki lahko spreminjamo stvari na bolje."

Marko Bitenc je direktor in ustanovitelj podjetja GenePlanet: "Kot študentje smo naredili to firmo, programirali smo v knjižnici, zdaj pa smo zaposlili že 96. osebo." Verjame, da tehnologija spreminja svet in ne filozofija: "Če rešuješ problem, si uspešen." Pravi tudi, da je pri prvem stiku s potencialnimi zaposlenimi pomembno, da si prvih pet minut enak kot naslednjih 5 let: "Tako ne pride do napačnih pričakovanj."

Glasovanje za priznanje Mladi manager 2019

Mladi/-a manager/-ka 2019 bo postal/-a finalist/-ka, ki bo prejel/-a najvišjo oceno: 70 % končne ocene bodo predstavljale ocene strokovne komisije, 20 % glasovi udeležencev Januarskega srečanja in 10 % glasovi članov Združenja Manager, ki se ne bodo udeležili Januarskega srečanja, ter splošne javnosti, ki bodo lahko glasovali od ponedeljka, 20. januarja, do sobote, 25. januarja, do 23:59.