Finalisti za mladega managerja bi se ocenili s 7 na lestvici dobrih vodij od 1 do 10

10.12.2020

masters3
Na mastersu smo prvič spoznali finaliste za priznanje Mladi manager 2020. To so Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa, Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice, in Blaž Strle, direktor družbe BE-terna.

paket obrez2
Vsem udeleženkam in udeležencem e-Prednovoletnega mastersa smo poslali tudi paket presenečenja, večini na domači naslov, nekaterim pa na službenega. Nekateri ste ga že prejeli, nekateri ga še boste.

Na današnjem e-Prednovoletnem mastersu, na katerem smo prvič spoznali finaliste za priznanje Mladi manager 2020, sta v vlogi gostiteljev blestela Lovro Peterlin in Tanja Subotić Levanič. Finaliste sta izzvala, naj se ocenijo, kako dobri vodje, managerji so na lestvici od 1 do 10. Kandidati za mladega managerja 2020 so bili (slovensko) skromni in si pripisali 7 s pojasnilom, da imajo še dosti prostora za izboljšanje. Kaj sta jih še vprašala?

Zakaj ti sodelavci sledijo?
Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa: "Ker jih poskušam vključiti v čim več stvari, jim dati proste roke, da napredujejo in v poslu dosežejo tisto, kar želijo."
Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice: "Ker imam vizijo in ker jih ves čas izzivam, naj gredo iz cone udobja, to pa jim kasneje, ko jim uspe, prinese zadovoljstvo."
Blaž Strle, direktor družbe BE-terna: "Velikokrat rečem hvala in oprosti, predvsem pa zelo verjamem v to, da delamo prave stvari. To čutijo in zato sledijo."

Kakšen je tvoj stil vodenja?
Žiga: "Treba je poslušati, zato imamo dvoje ušes in ena usta. Poskušam delovati tako, da slišim in upoštevam čim več mnenj sodelavcev."
Janez: "Vodja mora vedeti, kaj hoče, imeti vizijo in prevzeti odgovornost. Sam ne more narediti ničesar, imeti mora kompetentno in motivirano ekipo."
Blaž: "Nimam stila vodenja, ker ga ne potrebujem. Imam odlično ekipo, ki se sama vodi. Imamo pa isti cilj, h kateremu jo usmerjam."

Katera modrost te vodi?
Žiga: "Bodi do drugih tako, kot si želiš, da bi bili drugi do tebe."
Janez: "Vedno si lahko boljši."
Blaž: "Težava ni težava. Težava je tvoj odnos do težave."

Izvedeli smo tudi, kdo je bil največji žurer v študentskih letih, kdo rad kuha, pospravlja pa ne, kdo zna zamenjati žarnico, kdo posluša Bruca Springsteena, komu je prva izbira Roger Federer, a vse to naj ostane med udeleženci mastersa. Zakaj so finalisti postali finalisti izbora za mladega managerja 2020, pa preberite tu.