Enzo Smrekar, manager leta 2020: Trajnost je zame odnos

16.10.2020

Enzo Smrekar obrez21
Enzo Smrekar, manager leta 2020 in glavni direktor Atlantic Droge Kolinske ter podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi

Drage članice in člani Združenja Manager!

Še vedno čutim zadovoljstvo in ponos ob prejemu priznanja Manager leta in verjamem, da bosta za vedno ostala del mene. Priznanje razumem kot potrditev svojega dela in dela vseh mojih sodelavcev. Hkrati pa to priznanje predstavlja veliko odgovornost - voditi in delovati prav ter konsistentno še naprej. Predvsem pa trajnostno in s pravim odnosom. 

Trajnosti, trajnostnemu poslovanju in vodenju tudi Združenje Manager posveča velik pomen. To je prava spodbuda za vse nas, da nam trajnostno poslovanje resnično preide v naš DNK in da nismo zadovoljni samo s parcialnim obravnavanjem trajnosti. Tudi v Atlantic Grupi si že kar nekaj časa prizadevamo tako za boljše poslovanje kot za boljše izdelke, boljše naravno okolje in boljšo družbo. Aktivno si prizadevamo prispevati k doseganju trajnostnih ciljev OZN do leta 2030 in mednarodnih zavez za dekarbonizacijo preko modelov krožnega gospodarstva. 

Po mojih izkušnjah je trajnost na ravni posameznika, ob vseh metrikah, standardih in KPI-jih, v bistvu precej intuitivna vrednota. Nekomu trajnost predstavlja dosledno skrb za okolje, drugemu skrb za zaposlene ali vlaganje oziroma vračanje v družbo. In vsaka teh predstav je pravilna. Meni osebno trajnost predstavlja odnos. Odnos, ki ga imaš ali pa ga nimaš. Odnos mene kot managerja in odnos podjetja, ki ga vodim. Gre za odnos do zaposlenih, do blagovnih znamk, do okoljevarstva, do družbene odgovornosti. In nenazadnje odnos do lastnikov, z doseganjem nadstandardnih poslovnih rezultatov in donosov.

V teh prepletenih odnosih vseh deležnikov sem samo dirigent, ki sooblikujem naše podjetje in upam, da malo tudi našo lepo Slovenijo.

Si, kar misliš in kar delaš, pravijo. Jaz pa k temu dodajam, da te opredeljuje predvsem tvoj odnos do dela, do osebnega življenja, do družine, do prijateljev in sodelavcev.

Enzo Smrekar, manager leta 2020 in glavni direktor Atlantic Droge Kolinske ter podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi

Več o priznanju Manager leta 2020