Drage članice, iskrene čestitke ob mednarodnem dnevu žena

8.3.2022

9. marec1

Drage članice,

iskrene čestitke ob mednarodnem dnevu žensk. To je tudi priložnost, da se vam zahvalimo za vse, kar počnete – da utirate pot, premikate meje, s svojim zgledom spodbujate kolegice in bodoče managerke, širite sporočila o pomembni vlogi in moči, ki jo imajo ženske.

Združenje Manager (ZM) že več kot 15 let spodbuja večjo spolno uravnoteženost na vodstvenih mestih, tudi z nagrajevanjem managerk, ki jim je uspelo prebiti stekleni strop oz. zavzeti prvo in najodgovornejšo pozicijo v organizaciji. Za to smo od leta 2005 nagradili že 53 Artemid. Ob tem s priznanjem Vključi.Vse izpostavljamo podjetja s strategijo vključevanja, raznolikosti in uravnoteženosti na vodstvenih mestih.

Ne le 8. marca, temveč 365 dni

To pa ni vse. ZM je med drugim v petek, 4. marca 2022, z Združenjem nadzornikov Slovenije (ZNS) pripravil dogodek s pomenljivim naslovom: Ne le 8. marca, temveč 365 dni. Poudarili smo, da se stanje glede spolne uravnoteženosti v upravah in nadzornih svetih državnih in javnih delniških družb v Sloveniji sicer izboljšuje, a so ti koraki prepočasni in premajhni. Zato bosta združenji letos z namenom hitrejšega napredka na tem področju oblikovali predlog zakona po vzoru drugih članic EU. Več

Potrebujemo več Artemid = žensk na vodstvenih mestih

Že omenjeno priznanje Artemida je ZM prvič podelil leta 2005 Pii Barborič Jurjaševič, generalni direktorici družbe Tobačna Ljubljana, ki je še danes na tem vodilnem mestu. Med 53-imi prejemnicami priznanja jih je polovica še vedno na prvi odločevalski poziciji in petina jih ima svoje podjetje. To pomeni, da 70 odstotkov nagrajenk ostaja na najodgovornejšem mestu v organizaciji. Desetina prejemnic Artemid je v pokoju, za desetino ni podatka, desetina pa ni več v vodstvu. Več

Cenjene članice, še naprej ostanite sočutne in pogumne, odločne in vztrajne ter naj vas še naprej vodijo vrednote, kot sta sodelovanje in zaupanje.