Do petka e-glasovanje o novi predsednici Sekcije managerk

7.12.2020

Sarah Jezernik2
Sarah Jezernik, zdajšnja članica upravnega odbora Sekcije managerk in namestnica glavnega direktorja podjetja Plinovodi, je kandidatka za mesto predsednice Sekcije managerk.

Drage članice, od danes lahko glasujete o novi predsednici Sekcije managerk, ki bo to vodila do leta 2023. Po šestih letih in dveh uspešnih mandatih se namreč s te funkcije poslavlja Melanie Seier Larsen. Kandidatka za njeno naslednico je Sarah Jezernik, zdajšnja članica upravnega odbora Sekcije managerk in namestnica glavnega direktorja podjetja Plinovodi.

Kdo je Sarah Jezernik?

Kot zapisano, je namestnica glavnega direktorja družbe Plinovodi in predsednica Slovenskega združenja za energetsko ekonomiko (SAEE). Rodila se je v Londonu, svoje otroštvo in mladost pa je preživela v Mariboru, kjer se je tudi šolala. Študijska leta je nadaljevala na Dunaju in v Mariboru, kjer je zaključila diplomski in podiplomski študij znanstvenega magisterija na Ekonomsko poslovni fakulteti na področju mednarodne ekonomije. Več o njeni poslovni poti preberite tu

Tako v osebnem kot poslovnem življenju je njeno osnovno vodilo učenje, zato se nenehno izobražuje, rada ima spremembe in razvoj novih področij, spodbuja inovativnost in raznolikost. Verjame v timsko delo in celosten razvoj ljudi, ki jih vodi, kar jo tudi najbolj veseli. Trudi se biti vodja, ki nudi oporo in ki opogumlja sodelavce pri njihovem delu, sama pa je raje v ozadju kot spremljevalka in usmerjevalka procesov. Delati pametneje ter uspešno usklajevanje osebnega in poslovnega življenja sta po njenem mnenju ključ do dobrega počutja. Je dinamična, odprta in radovedna oseba, ki jo navdušuje veliko stvari. Na prvo mesto postavlja dobro v ljudeh, dobre ljudi, saj je zanjo pomembno tisto, kar nosimo v sebi. Njeno vodilo je prijaznost do vseh in vsega ter uživanje v vsem lepem po naši izbiri. 

Ob kandidaturi je pripravila tudi program za obdobje 2020–2023, ki ga lahko preberete tu.

O skupščini  

Na letošnji skupščini oziroma volitvah Sekcije managerk, ki bodo zaradi epidemije covida-19 potekale v elektronski obliki, bo izvoljena nova predsednica sekcije, ob njej pa tudi predstavnice novega upravnega odbora sekcije. Glasovanje bo trajalo do petka, 11. decembra 2020, do 12. ure, vzelo pa bo največ 7 minut. Vsak glas je izjemno pomemben, zato, drage članice, vabljene, da ga oddate na povezavi, ki smo vam jo poslali danes, v ponedeljek, popoldne po e-pošti.