Adrian Ježina, manager leta 2021: Da, zmoremo, a samo skupaj

22.10.2021

foto Andraz Kobe 1104
Dobro podjetje odlikujejo jasna strategija, vizija, usmerjenost v razvoj in nenehno vlaganje v zaposlene, hkrati pa tudi vpetost v okolje, pravi manager leta 2021 Adrian Ježina.

Za vsakim dosežkom, vsako lovoriko, vsako nagrado stoji ekipa. Fraza je pogosto uporabljena, saj to poudarjajo največji športniki na svetu, svetovni voditelji, najmogočnejši ljudje na svetu, a dejstvo je, da drži kot pribito. In enako velja tudi za laskavi naziv managerja leta, ki ste mi ga podelili za leto 2021.

Povezanost, timsko delo, skrb za drugega so – poleg naših storitev, seveda – vedno  v središču našega delovanja, v pandemičnem obdobju pa še toliko bolj. Telekomunikacije so se zaradi koronavirusa izkazale za ključne ter dobile še dodatno veljavo in pri Telemachu je bilo zelo pomembno, da so zaposleni to prepoznali, da so razumeli svoj prispevek k družbi v teh težkih časih. Zaposleni so osnovni gradnik Telemachove piramide, za skupne uspehe morajo biti zadovoljni, motivirani in zavzeti. Da so prav takšni, se v podjetju trudimo iz dneva v dan na vseh ravneh. Pri njih se vse začne, zadovoljni zaposleni vodi tudi do zadovoljnega uporabnika in do najboljše uporabniške izkušnje. Da nam to uspeva, kaže naša rast na vseh področjih.

Seveda pa to prinaša tudi veliko odgovornost. Velika podjetja se tega zavedamo, gre za neprekinjen krog, v katerem je zelo pomembno tudi dajati oziroma vračati. Vračati ljudem, družbi, biti odgovoren do narave itd. Pri Telemachu se tako trudimo čim bolj zmanjšati ogljični odtis, zato smo zgradili sončno elektrarne na strehi naše poslovne stavbe, kupujemo 100-odstotno zeleno energijo, poskušamo povečati uporabo električnih avtomobilov v našem voznem parku, kupujemo tehnologijo, ki ima manjše izpuste. Krizni čas je še povečal stiske ljudi, ki smo jih skušali omiliti z donacijami tablic in internetno povezavo, saj se je svet preselil na splet, donirali smo tudi najbolj obremenjeni panogi, torej zdravstvu, medtem ko športu pomagamo že več kot desetletje.

Dobro podjetje odlikujejo jasna strategija, vizija, usmerjenost v razvoj in nenehno vlaganje v zaposlene, hkrati pa tudi vpetost v okolje. S tem sklenemo krog, v katerem velja, da zmoremo, a zgolj – skupaj. In ker dober manager ne sme nikdar pozabiti na svojo ekipo, se ji ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujem. Priznanje je pika na i številnim Telemachovim dosežkom in našemu podjetju daje dodatni ugled, prepričan pa sem, da skupaj zmoremo še res veliko. Za nas ni nepremagljivih ovir, za nas ni neuresničljivih ciljev.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha in manager leta 2021