Brez tega, da se kdaj spotakneš, ne moreš naprej

14.4.2017
spoznavno srecanje Ales Mizigoj

V okviru Spoznavnega srečanja za nove člane je v petek 14. aprila potekal tudi pogovor s posebnima gostoma Alešem Mižigojem, prekaljenim managerjem dolgoletnih voditeljskih izkušenj ter prejemnikom priznanja za življenjsko delo s področja managementa za leto 2016, in Alešo Mižigoj, predsednico uprave družbe Medex.

V sproščenem pogovoru, ki sta ga vodila naša člana združenja Lovro Peterlin, predsednik sekcije mladih managerjev in Alenka Vidic, članica UO sekcije mladih managerjev, sta gosta z udeleženci delila nekaj izkušenj z vodenjem družinskega podjetja Medex. Spregovorila sta tudi o izzivih, s katerimi sta se soočala, odnosu med njima, na podlagi česa sprejemata odločitve ter o napakah, do katerih prihaja med vodenjem in, ki nam omogočajo tako poslovno kot osebno rast. »Brez tega, da se kdaj spotakneš, ne moreš naprej,« je o delanju napak razmišljala Aleša Mižigoj ter dodala, da je pomembneje kot zmagati, znati vstat in it naprej.

Gosta sta razkrila tudi recept za uspešnost vodenja družinskega podjetja, ki se skriva predvsem v zmožnosti sprejemati različna mnenja in poglede ter znotraj te različnosti poiskati skupno rešitev. Aleš Mižigoj uspehu pripisuje dobre odnose: »V petdesetih letih se nikoli nisva skregala in to je tisto zdravo jedro.«

Pogovoru je sledilo tudi spoznavanje in aktivno druženje novih članov, ki so si v sproščenem vzdušju izmenjali nekaj besed in vizitke.