Peter Smole: Ambicije za rast in razvoj

10.1.2019
peter smole uradna2

Želja po uspehu je nekaj, kar imamo vsi ljudje. Verjetno je prirojena in se je ne da naučiti. Gre za željo po rasti, po večji produktivnosti, večjih dosežkih in po uresničenju svojih sanj. Vaše sanje lahko postanejo vaša realnost, če imate močno željo in če ste odločeni, da boste uspeli.

Vse, kar je okoli nas, so ustvarili ambiciozni ljudje, ljudje, ki so imeli željo po spremembi, željo pomagati drugim, željo izboljšati svet.

Sam verjamem, da se moramo kot posamezniki skozi celo življenjsko obdobje razvijati in rasti, ker drugače ne sledimo trendom. Rast je pomembna, ker brez nje ni razvoja in ni sprememb. Zame je največja motivacija za rast in razvoj podjetja, ko v podjetju uresničimo ambiciozne cilje in ko vidim zadovoljne sodelavce. Kombinacija obojega je najpomembnejša. Ko dojamemo, da posel delamo ljudje, ne stroji, takrat postanemo ne samo managerji, ampak tudi vodje. Takrat dobimo odgovornost do ljudi in če je v naši ambiciji vrednota spoštovanja, bosta rast in razvoj šla v smeri dobrega za vse.

Za uspeh ni dovolj samo ambicija, ampak mnogo več. Moramo si zastaviti cilje, ki bodo nadpovprečni, moramo trdo delati in vztrajati, večkrat se je treba nečemu odreči in žrtvovati. Disciplina je ena od ključnih dejavnikov uspeha.

Rast in razvoj podjetja imata tudi številne pasti, ki se ne pokažejo takoj in imajo lahko usodne posledice. Zato je vključenost vseh zaposlenih nujna. Pomembno je, da si zgradimo ekipo, ki bo s pomočjo našega vodenja sposobna realizirati zastavljene cilje, ustvariti prijetno vzdušje in preprečiti negativne vplive na širšo okolico.

Peter Smole, GKN Driveline Slovenija, finalist za priznanje Mladi manager 2018