Anja Božac, Addiko Bank: Ustvarjamo okolje, v katerem lahko ljudje pustijo sled

12.11.2021

foto Andraz Kobe 1114
V Addiko Bank, ki je prejemnik priznanja Vključi.Vse 2021, so zgradili kulturo, v kateri sta raznolikost in vključenost samoumevni del.

V Addiko banki smo res drugačni. Že od vsega začetka se trudimo v banko privabiti 'netipične' posameznike ter spreminjati ustaljena razmišljanja in prepričanja o tipičnih bančnikih. Spodbujamo razmišljanje izven okvirjev, nekonvencionalne pristope in drugačnost, ki se izraža tudi v deležu žensk, ki zasedamo različne vodilne položaje v Addiko banki. Ženske na vodilnih položajih, različne narodnosti, raznolikost prepričanj in vrednot predstavljajo tudi konkurenčno prednost Addiko banke. Odražajo se v drugačni organizacijski kulturi, razmišljanju, komunikaciji, pa tudi v drugačni ponudbi produktov in storitev, ki jih nudimo svojim strankam.

Netipično smo v zelo reguliranem, tradicionalnem okolju zgradili kulturo, v kateri sta raznolikost in vključenost samoumevni del. Da sta to pomembni temi, se je rodilo samo po sebi, leta 2019 pa smo k temu začeli pristopati bolj organizirano in zastavili cilje, projekte in aktivnosti na tem področju. Prednosti, ki nam jih to prinaša, so številne, hkrati pa so tudi gradniki, ki vplivajo na rezultat banke. Danes, v času epidemije covida-19, se jih zavedamo še bolj, saj smo z njimi dosegli še večji angažma, zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih.

Marsikaj pri nas je netipično in na to smo ponosni. Ni namreč potrebno, da je banka velika, da bi imela velike sanje. Pomembno je, da ustvarjamo okolje, kjer lahko ljudje pustijo sled, gradimo kulturo inovativnih rešitev in negovanja človeških odnosov. Biti netipičen je naš izziv in tudi ključ, da bomo v prihodnje še boljši za vse: za naše zaposlene in naše stranke.

Že razmišljate, kaj boste danes naredili netipičnega?

Anja Božac, članica uprave Addiko Bank, prejemnice priznanja Vključi.Vse 2021