30 let odličnosti

7.6.2019
Peter Mihelj NIL2

Prvega aprila 1989 je bil še v tedanji Jugoslaviji sprejet zakon, ki je omogočil ustanovitev zasebnih podjetij. Samo 10 dni kasneje sta začetnika NIL-ove zgodbe Jožek Gruškovnjak in Bojan Paldauf na sodišču že oddala vlogo za ustanovitev podjetja. NIL je tako postal prvo slovensko zasebno IT-podjetje in 6. slovensko zasebno podjetje.

V naslednjih treh desetletjih smo še mnogokrat orali ledino. NIL je bil v začetku devetdesetih prvi slovenski komercialni ponudnik interneta in e-pošte. Na področju poslovnih omrežij in informacijskih infrastruktur smo na domačem trgu med prvimi osvajali tehnologije, kot so virtualizacija, oblak ali videokonference. Danes smo prvi, ki smo na slovenskem trgu ponudili rešitev varnostno-operativnega centra (SOC).

Vendar zgolj biti prvi na trgu ne pomeni prav veliko. Rešitve podjetja morajo biti poslovno koristne. In koristne so lahko samo, če so pravilno načrtovane in realizirane. Skratka, odličnost – volja narediti korak več - v vseh vidikih poslovanja in sodelovanja zagotavlja uspeh.

Da je NIL ustvaril mnoge uspešne zgodbe, potrjujejo številne prejete nagrade in priznanja ter drugi pomembni mejniki v zgodovini podjetja. Predvsem pa uspešnost dokazujejo naše stranke in skupni uspehi. In seveda NIL-ovci, ki so skupaj z našimi strankami velikokrat drzne zamisli spreminjali v odlične projekte. Projekte, ki ustvarjajo konkurenčno prednost. Projekte, ki so v ponos strankam in nam.

Zato ob tej obletnici predvsem vsem iskrena hvala za trud, požrtvovalnost in ideje. Hvala za predanost odličnosti, ki je bila ves čas naše poslanstvo. Zaradi nje smo drugačni in na odličnosti bomo še naprej gradili našo zgodbo in naš poslovni model.

Hvala vam za 30 let odličnosti!

Peter Mihelj, generalni direktor NIL-a