ZAJTRK ZAME ZM banner 1380x616 Zajtrk4

Kdaj? 5. maj od 8.15 do 9.45

Kje? DiVino 

Dogodek je brezplačen za člane. Nečlani imajo možnost brezplačne udeležbe na dveh zajtrkih. 

Povezovanje in druženje mladih managerjev in managerk 

Nov upravni odbor sekcije mladih managerjev vas vljudno vabi, da prve petke v mesecu preživite v dobri družbi, ob kavi in rogljičku. Dogodki Zajtrk ZaMe so namenjeni druženju in mreženju mladih managerjev in managerk. In prvo srečanje v marcu je bilo zares uspešno, drugo v aprilu pa navdihujoče (z odlično glasbeno spremljavo).

Tretjič se srečamo v petek, 5. maja, od 8:15 do 9:45, v restavraciji diVino na Ameriški ulici 8. Prosimo vas, da svojo udeležbo najavite.

 

ZMotivacija

ZMotivacija

masa eva2

DrMaša Jazbec in robotka Lili

Maša Jazbec je umetnica, akademska raziskovalka, kuratorka in producentka, ki se udejstvuje na različnih področjih, kjer se stikata znanost in umetnost. V svojem večplastnem ustvarjanju se posveča predvsem vplivu robotike in ostalih sodobnih tehnologij na življenja ljudi in ostalih živih organizmov. Doktorirala je na priznani Univerzi Tsukuba na Japonskem in bila gostujoča raziskovalka v laboratoriju profesorja Hiroshija Ishigure v Kjotu.
Od leta 2019 in 2022 je vodila laboratorij DDTLab v podjetniškem pospeševalniku Katapult, v okviru Delavskega doma Trbovlje, ki se ukvarja s povezovanjem umetnosti, znanosti in novih tehnologij. V sklopu DDTLab je zasnovala program Kreativne robotike, za kar je prejela več priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije na področju kulturnih industrij. V projektih z robotiko sodeluje tudi s podjetjem Yaskawa.
Maša je svoja dela razstavljala in predstavljala na številnih novomedijskih festivalih, razstavah in konferencah, tako doma kot tudi v tujini. Med njimi so najpomembnejše: Ars Electronica, Athens Media Art Festival, Sonica, Lab30, Tsukuba Media Art Festival, Speculum Artium, Pixxelpoint itn. Njene obširne samostojne razstave v zadnjem obdobju so gostile tri pomembne galerije: v Galerija Equrna v Ljubljani z naslovom Hibridizacija živosti I., v Galeriji Velenje z naslovom Hibridizacija živosti II. (2019) in v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki z naslovom Sintetični organizmi (2022). Letos je Maša prejela priznanje Riharda Jakopiča, ki ga podeljuje Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov.

Z Mašo Jazbec, ki se ji bo pridružila robotka Lili, se bo pogovarjal Lovro Peterlin.

Več o gostji 

ZAJTRK ZAME OMOGOČA