ZAJTRK ZAME ZM banner 1380x616 Zajtrk5

Kdaj? 2. junij od 8.15 do 9.45

Kje? DiVino

Dogodek je brezplačen za člane. Nečlani imajo možnost brezplačne udeležbe na dveh zajtrkih. 

Povezovanje in druženje mladih managerjev in managerk 

Nov upravni odbor sekcije mladih managerjev vas vljudno vabi, da prve petke v mesecu preživite v dobri družbi, ob kavi in rogljičku. Dogodki Zajtrk ZaMe so namenjeni druženju in mreženju mladih managerjev in managerk. In prvo srečanje v marcu je bilo zares uspešno, drugo v aprilu pa navdihujoče (z odlično glasbeno spremljavo), tretje pa prikupno z obiskom robotke Lili. 

Četrtič se srečamo v petek, 2. junija, od 8:15 do 9:45, v restavraciji diVino na Ameriški ulici 8. Prosimo vas, da svojo udeležbo najavite.

ZMotivacija

Lucija Karnelutti2

Lucija Karnelutti je mladinska delegatka Delegacije Evropske Unije pri Organizaciji združenih narodov (OZN). Pred tem je delovala kot slovenska mladinska delegatka pri OZN. Lucija od leta 2015 aktivno deluje v različnih mladinskih organizacijah in delovnih telesih deležnikov, ki se osredotočajo na zagovorništvo mladih na področju izobraževanja, sociale in okolja. Med drugim je ustanovna članica organizacije Generation Climate Europe (GCE), trenutno največje koalicije mladinskih organizacij v Evropi, ki si prizadeva za trajnostno in pravično prihodnost in je bila ustanovljena leta 2019 kot odgovor na nujno potrebo po ukrepanju na področju podnebnih sprememb in priznanje, da imajo mladi ključno vlogo pri oblikovanju podnebnih politik. Bila je tudi članica predsedstva evropske dijaške organizacije OBESSU, ter kot predsednica Dijaške organizacije Slovenije (DOS) tudi večletna članica in predsednica Medgeneracijske koalicije Slovenije (MeKoS) in članica Sveta Vlade RS za mladino, kjer je spremljala in dajala priporočila glede interesov mladih v različnih javnih politikah na nacionalni in evropski ravni.

V svojem mandatu mladinske delegatke EU pri ZN se osredotoča na zagotavljanje smiselnega vključevanja mladih v dialoge ZN na različnih političnih področjih, predvsem pa tistih, ki tradicionalno niso odprti za mlade. Pomembno težo daje zagotovitvi dostopa do izobraževanja v kriznih situacijah, posebej spodbujanja izobraževanja deklet, kot tudi boju za doseganje enakosti spolov, ter drugim medsektorskim temam z vidika doseganja Ciljev trajnostnega razvoja.

Lucija zaključuje dodiplomskih študij mednarodnih odnosov in se pripravlja na magistrski študij kognitivne znanosti.

Z Lucijo se po na dogodku pogovarjal Klemen Medved, član upravnega odbora sekcije mladih managerjev. 

"Verjamem, da lahko s sodelovanjem in vzajemnim spoštovanjem dosežemo napredek v smeri bolj pravičnega in trajnostnega sveta za vse."