ZM MK 1380x616

Kdaj? 26. in 27. september 2024

Kje? GH Bernardin, Portorož

Prijavite se tu.

Kotizacija za člane ZM je 540 evrov + DDV, za nečlane pa 790 evrov + DDV.

Priporočamo, da si čim prej rezervirate tudi prenočišče.

Tradicionalni Managerski kongres velja za enega najpomembnejših in najodmevnejših poslovnih srečanj managerjev v naši državi, saj udeleženci na njem razpravljajo o aktualnih poslovnih in družbenih temah.

Ker je Slovenija je na globalni lestvici konkurenčnosti, ki jo vsako leto pripravlja švicarski inštitut IMD, padla za štiri mesta in se med 67 državami neslavno uvrstila na 46. mesto, bo letošnji kongres zaznamoval razprava o konkurenčnosti, na kateri bomo iskali rešitve:

• Kako krivuljo konkurenčnosti obrniti navzgor in kako z jasnim načrtom in povezovanjem, sodelovanjem radikalno dvigniti življenjski standard v Sloveniji.
  • Kako premostiti nacionalno razdvojenost, ki spominja na nesmiselne skrajnosti iz zgodovine in zgodbo o Romeu in Juliji.
  • Kako naj država poskrbi za ambiciozno vizijo in strategijo razvoja države in gospodarstva in omogoči stabilno, predvidljivo in konkurenčno poslovno okolje.

In kako do preboja in prepotrebnega dviga in razvoja? O tem bo spregovorila osrednja gostja letošnjega kongresa. Z nami bo Tanja Schindler, mednarodno priznana strokovnjakinja za opolnomočenje posameznikov in organizacij, da ponovno prevzamejo nadzor nad svojo prihodnostjo.

Tanja Schindler: »V šoli smo se učili vse o preteklosti, nihče pa ni pojasnil, kako si predstavljati in kako upravljati prihodnost  Nihče nas ni poučil, da je prihodnost prostor, ki ga je treba oblikovati, in ne čas, na katerega čakamo. Ko enkrat sprejmemo ta prostor, se lahko naučimo obvladovati negotovost in aktivno oblikovati prihodnost, kar je ključno za uspeh vsakega podjetja.«

Tanja Schindler4.png

Tanja Schindler je predsednica Združenja profesionalnih futuristov in letošnja govornica Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), ustanoviteljica in poslovodna direktorica podjetja Futures2All, ki svetuje in pomaga podjetjem do trajnostne transformacije, kot strokovnjakinja za strateško predvidevanje z več kot desetletno kariero pa svetuje Evropski komisiji in pri tem poudarja pomen inovacij, transformacij in strategij, usmerjenih v oblikovanje prihodnosti.

POKROVITELJI
GLAVNI POKROVITELJI