Združenje Manager je pred letošnjim Managerskim kongresom sprejelo trajnostno zavezo, v okviru katere si bomo prizadevali zmanjšati vplive na okolje in podnebje pri izvedbi Managerskega kongresa v obdobju 2022–2025. Več

10.00–10.30

Nevroznanost sodelovanja: Kako ustvariti dobro delujoče ekipe

Dr. Nikolaos Dimitriadis, vodja nevro svetovalnih storitev v Optimal HR Group in predavatelj na Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete

10.30–10.50

Vpliv nastajajočih tehnologij na podjetja prihodnosti

Pascal Huijbers, vodja podjetniške digitalne transformacije in glavni tehnološki direktor v skupini Conscia

ODMOR
11.00–11.20

Zgodba prvega hrvaškega samoroga

Roberto Kutić, soustanovitelj in operativni direktor Infobipa

11.20–12.10

Ali je slovenski startup ekosistem dovolj močan, da ustvari še kakšnega samoroga?

Na okrogli mizi, ki jo bo vodil Mark Kalin, bodo sodelovali:

- Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo,
- Nina Dremelj, predsednica Poslovnih angelov Slovenije in investitorka,
- Nejc Novak, odvetnik in ustanovitelj ter managing partner Nlaw,
Mic Melanšek, soustanovitelj Hooray Studios (Mali junaki),
- Luka Pregelj, ustanovitelj in direktor Cirriosofta,
- Julien Coustaury, managing partner Fil Rouge Capital in investitor.

Pokrovitelj okrogle mize je Radenska.

12.10–12.30

Vodenje skozi spremembe – kako prilagoditi in podpreti svojo ekipo?*

Dorottya Sallai, Londonska šola za ekonomijo in politične vede

*Spremembe so čustveno potovanje, ki ustvarja izzive tako za vodje kot za zaposlene. Sallaieva bo v svoji predstavitvi govorila o tem, kako lahko vodje premagajo odpor do visokih stopenj negotovosti in kako lahko podprejo svoje ekipe, da se prilagodijo spremembam, da bi skupaj dosegli konkurenčno prednost, pri tem pa se izognili nezavzetosti in padcu produktivnosti.

Predstavljamo govornike 2. dne
Roberto Kutic 25x26

Roberto Kutić, soustanovitelj in operativni direktor Infobipa

Bil je del ekipe entuziastov, ki so ustanovili današnji Infobip - ta je leta 2020 postal prvi hrvaški samorog. Kutić od leta 2009 kot glavni operativni direktor svoje bogate poslovne in tehnološke izkušnje usmerja v globalno širitev Infobipa. Njegova moč pri gradnji timov, razumevanju globalne kulture v podjetjih in poslovnega razvoja je ključna za današnjo in prihodnjo rast Infobipa.
Kot diplomiran strojnik Fakultete za strojništvo in ladjedelništvo Univerze v Zagrebu je svojo mednarodno kariero začel v Uljaniku v Pulju, eni največjih hrvaških ladjedelnic. Tam je napredoval in kot glavni direktor inženirskega oddelka nadzoroval globalne in multidisciplinarne projekte na področju inženiringa, informacijskih tehnologij, organizacijskih izboljšav in odnosov z zaposlenimi.
Prav tako je predaval na Fakulteti za politehniko, kjer je številnim mladim talentom približeval IT in telekomunikacijsko industrijo.

Nikolaos Dimitriadis 25x26

Dr. Nikolaos Dimitriadis, vodja nevro svetovalnih storitev v Optimal HR Group in predavatelj na Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete

Dimitriadis predava tudi na poslovnem programu Ljubljana MBA in na Univerzi v Sheffieldu ter je avtor knjig, svetovalec in mentor. Predava o nevroznanosti, s poudarkom na marketingu in vodenju. Je nagrajen predavatelj in govorec na TEDx, SEMPL in drugih odmevnih konferencah. Med njegovimi izstopajočimi referencami so Ikea, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Reiffeisen Bank, CocaCola, Teekanne, Rauch itd.

Pascal Huijbers25x27

Pascal Huijbers, vodja podjetniške digitalne transformacije in glavni tehnološki direktor skupine v skupini Conscia

Huijbers je nekdanji tehnični direktor za zahodno Evropo za Fujitsu in skupinski tehnični direktor za DeltaLloyd. Je mednarodni strokovnjak na področju strategije IT, arhitekture podjetij in inovacij v različnih sektorjih ter finančnih storitev in delovanja vlad. Magistriral je iz poslovne administracije, diplomiral pa iz informacijske tehnologije in na poslovni šoli Oxford University/Said. Je delaven in osredotočen na rezultate ter želi pozitivno vplivati oz. spodbujati rast poslovanja. Je avtor, podkaster (Tech4Good) in govornik na mednarodnih konferencah s strastjo do miselnega vodenja, ki se osredotoča na strategijo IT, arhitekturo podjetij, oblak in vpliv tehnologije na podjetja in družbo.

Na Managerskem kongresu bo govoril o vplivu bodočih tehnologij na podjetja prihodnosti.