ZM MK 22 BG PP NEW2

Osrednji managerski dogodek leta

Kdaj? 29. in 30. septembra 2022

Kje? GH Bernardin, Portorož

Prijavite se tu.

Kotizacija za člane ZM je 490 evrov + DDV, za nečlane pa 690 evrov + DDV.

Priporočamo, da si čim prej rezervirate tudi prenočišče

Oglejte si lanske foto utrinke:

Združenje Manager je pred letošnjim Managerskim kongresom sprejelo trajnostno zavezo, v okviru katere si bomo prizadevali zmanjšati vplive na okolje in podnebje pri izvedbi Managerskega kongresa v obdobju 2022–2025. Več

Vanja Hrovat1

Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali zavarovalnice

"Managerski kongres, pomemben poslovni dogodek, je pomemben predvsem z vidika povezovanja uspešnih slovenskih podjetij.
Tema letošnjega kongresa, ki nosi naslov Odgovornost za prihodnost, se dotakne vsakega od nas, saj smo prav mi odgovorni za boljši jutri. Svet, ki smo ga poznali še pred nekaj leti, se je preoblikoval zaradi pandemije in trenutnih nestabilnih razmer. Prav tako gospodarske in družbene spremembe narekujeta tehnološki napredek in glas nove generacije, ki zahteva hitro ukrepanje proti podnebnim spremembam. Zato bomo na Managerskem kongresu pozornost usmerili v nove načine delovanja, ki bodo tako podjetjem kot tudi celotni družbi pomagali pri doseganju zastavljenih ciljev.
Ni naključje, da bo osrednja tematika letošnjega kongresa skrb za prihodnost, ki je obenem tudi vodilo naše zavarovalnice pri sprejemanju odločitev. Generalijeva nova triletna strategija namreč temelji na trajnostnem razvoju, skrbi za zaposlene ter vseživljenjskem partnerstvu s strankami. Prav zato tudi zelo pozdravljam novost Združenja Manager, sprejetje zaveze za zmanjšanje vplivov na okolje in podnebje pri izvedbi Managerskega kongresa v obdobju 2022–2025.
Veselim se letošnjega srečanja, izmenjave znanj in napovedi poslovnih ter družbenih trendov prihodnosti."

Konec septembra bomo v Portorožu gostili tradicionalni Managerski kongres, enega najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Na njem udeleženci razpravljajo o aktualnih poslovnih in družbenih temah, hkrati pa je priložnost za naslavljanje trendov in spodbujanje rasti – osebne in poslovne. Na dogodku bomo tudi letos podelili eno od najprestižnejših poslovnih nagrad v Sloveniji, priznanje Manager leta, in priznanje Vključi.Vse.

Zadnja leta so še posebej zaznamovana s šoki, zato je prilagodljivost praktično že stalnica za družbe in gospodarstvo na svetovni ravni in v Sloveniji. Z dejavniki, ki so posledica pandemije, vojne in drugih geostrateških izzivov, se moramo soočati vsi. V Sloveniji bomo nanje odgovarjali tudi z novo vlado, ki bo zares začela delovati v jesenskem času.

S programom Managerskega kongresa bomo osvetlili pot Slovenije v naslednjih letih, tako s pomočjo celovitega pregleda glavnih razvojnih izzivov kot predlogov ukrepov za večjo blaginjo. Ukrepe iz našega akcijskega načrta bomo postavili v središče predvidenega dialoga Gospodarskega kroga z novo Vlado RS. Prav tako bomo slovenske razvojne izzive umestili v širši kontekst družbene realnosti v evropskem in svetovnem merilu.

govorniki vsi

Če se bo četrtkov program kongresa osredotočal na vlogo gospodarstva in managementa v širšem družbenem kontekstu, bomo v petek ta kontekst preslikali na raven vodenja podjetij in organizacij. Iskali bomo odgovore na ključna vprašanja managerja, trajnostnega voditelja, s katerimi se vsakodnevno sooča.

Managerski kongres je dogodek, katerega se mora udeležiti vsak manager, ki odgovorno sprejema vlogo, ki jo igra tako znotraj svoje organizacije kot tudi v širšem družbenem prostoru.

Predstavljamo govornike Managerskega kongresa 2022
Niki Lang1 25x25

Dr. Nikolaus S. Lang, managing direktor, senior partner in globalni vodja za Global Advantage Practice, Boston Consulting Group

V zadnjih 20 letih je kot svetovalec na področju globalizacije in mobilnosti deloval na več kot 50 razvitih in razvijajočih se trgih. Je avtor številnih publikacij, med drugim s področja globalizacije, globalne digitalne preobrazbe, geopolitike in vpliva trgovine ter razvoja s področja mobilnosti. Je tudi soavtor knjige Beyond Great (Več kot odlični), ki opisuje, kako se je svet preoblikoval zaradi družbenih napetosti, gospodarskega nacionalizma in tehnološke revolucije. Poslovne voditelje spodbuja, naj presežejo odličnost in sprejmejo radikalne nove načine delovanja – takšne, ki bodo njihovim podjetjem pomagala postati odpornejša tudi v izjemno nestanovitnih razmerah.

Za MQ revijo se je z njim pogovarjala Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager.

Vabljeni k branju.
Roberto Kutic 25x25

Roberto Kutić, soustanovitelj in operativni direktor Infobipa

Bil je del ekipe entuziastov, ki so ustanovili današnji Infobip - ta je leta 2020 postal prvi hrvaški samorog. Kutić od leta 2009 kot glavni operativni direktor svoje bogate poslovne in tehnološke izkušnje usmerja v globalno širitev Infobipa. Njegova moč pri gradnji timov, razumevanju globalne kulture v podjetjih in poslovnega razvoja je ključna za današnjo in prihodnjo rast Infobipa.
Kot diplomiran strojnik Fakultete za strojništvo in ladjedelništvo Univerze v Zagrebu je svojo mednarodno kariero začel v Uljaniku v Pulju, eni največjih hrvaških ladjedelnic. Tam je napredoval in kot glavni direktor inženirskega oddelka nadzoroval globalne in multidisciplinarne projekte na področju inženiringa, informacijskih tehnologij, organizacijskih izboljšav in odnosov z zaposlenimi.
Prav tako je predaval na Fakulteti za politehniko, kjer je številnim mladim talentom približeval IT in telekomunikacijsko industrijo.

Nikolaos Dimitriadis 25x25

Dr. Nikolaos Dimitriadis, vodja nevro svetovalnih storitev v Optimal HR Group in predavatelj na Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete

Dimitriadis predava tudi na poslovnem programu Ljubljana MBA in na Univerzi v Sheffieldu ter je avtor knjig, svetovalec in mentor. Predava o nevroznanosti, s poudarkom na marketingu in vodenju. Je nagrajen predavatelj in govorec na TEDx, SEMPL in drugih odmevnih konferencah. Med njegovimi izstopajočimi referencami so Ikea, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Reiffeisen Bank, CocaCola, Teekanne, Rauch itd.

Pascal Huijbers25x26

Pascal Huijbers, vodja podjetniške digitalne transformacije in glavni tehnološki direktor skupine v skupini Conscia

Huijbers je nekdanji tehnični direktor za zahodno Evropo za Fujitsu in skupinski tehnični direktor za DeltaLloyd. Ima mednarodno strokovno znanje na področju strategije IT, arhitekture podjetij in inovacij v različnih sektorjih z globokim poznavanjem finančnih storitev in vlade. Dosegel je izobrazbo na področju tehnologije in vodenja; magistriral je namreč iz poslovne administracije, diplomiral iz informacijske tehnologije in diplomiral na poslovni šoli Oxford University/Said. Je delaven in osredotočen na rezultate ter želi pozitivno vplivati oz. spodbujati rast poslovanja. Je avtor, podkaster (Tech4Good) in govornik na mednarodnih konferencah s strastjo do miselnega vodenja, ki se osredotoča na strategijo IT, arhitekturo podjetij, oblak in vpliv tehnologije na podjetja in družbo.

Na Managerskem kongresu bo govoril o vplivu bodočih tehnologij na podjetja prihodnosti.

Pokrovitelji
Foto utrinki z Managerskih kongresov