V Združenju Manager smo tudi letos sprejeli trajnostno zavezo, s katero si bomo prizadevali zmanjšati vplive na okolje in podnebje pri izvedbi Managerskega kongresa v obdobju 2022–2025.

arturo bris4
Osrednji gost kongresa bo dr. Arturo Bris, direktor Svetovnega centra za konkurenčnost IMD in večkrat nagrajeni profesor financ, uvrščen med sto najbolj branih finančnih akademikov na svetu.

ČETRTEK, 28. 9. 2023

12.30 – 14.30

PREDPROGRAM KONGRESA - UNCONFERENCE,

dvorana Emerald

Unconference je priložnost za srečanje z odličnimi gosti, managerkami in managerji v uglednih podjetjih. Je priložnost za izmenjavo idej in vzpostavitev dragocenih povezav. Več o programu najdete spodaj.*

Izkušnje bodo delili:

• Drago Kavšek, Intesa Sanpaolo Bank: Prihodnost pripada drznim.
  • Vesna Virant, Medex: Amazon – s pravim izdelkom in pogumom lahko uspeš.

NOVOST 2023: INOVACIJE IN START UPI

11.30 Povezovanje korporativnega sveta s start upi,

dvorana Mediteranea

Dogodek bo več kot odlična priložnost, da se oba svetova bolje spoznata in najdeta pot do sodelovanja.

• Pogovorjali se bomo o  primerih dobrih praks sodelovanja med start upi in korporativnim svetom,
  • izbirali med najboljšimi predstavitvami start up scene,
  • se pogovarjali z direktorji in predsedniki uprav in
  • skupaj določili, kaj lahko vsi mi naredimo, da bi bilo sodelovanje še bolj uspešno.

15.00 – 15.15

ODPRTJE KONGRESA

Uvodni nagovor: dr. Iztok Seljak, predsednik Združenja Manager

15.15 – 15.25

Osrednji nagovor: Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport

15.25 – 15.55

Konkurenčnost 5.0 - trajnost, trdoživost in inteligentna prihodnost: dr. Arturo Bris, direktor Svetovnega centra za konkurenčnost IMD

Vprašanja postavlja Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager

15.55 – 16.15

Pogovor "Mi danes. Mi jutri. Mi vsi skupaj.": predsednik ZM dr. Iztok Seljak in predsednik vlade dr. Robert Golob

16.15 – 16.45

ODMOR

16.45 -17.00

Skupaj na poti do inteligentnega gospodarstva: Radoslaw Kedzia, podpredsednik regije Evropa Huawei Technologies

17.00 – 17. 15

Kakšni so makroekonomski trendi v svetu in kako vplivajo na konkurenčnost Slovenije: Marko Srabotnik, direktor podpore poslovanju za regijo Centralna Evropa pri Dun & Bradstreet

17.15 – 18.15

MQ FORUM

S sogovorniki bomo iskali skupne rešitve za prepotrebne premike v slovenskem gospodarstvu. V duhu slogana: Mi danes. Mi jutri. Mi vsi skupaj.

• Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB in manager leta 2022,
  • Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija in predsednica uprave Siemens Hrvaška in Srbija,
  • Jan Peloza, direktor Impact Hub Ljubljana,
  • dr. Tjaša Redek, profesorica na Ekonomski fakulteti,
  • Lucija  Sajevec, soustanoviteljica Infinite Pure Solutions in predsednica Sekcije mladih managerjev,
  • Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo,
  • Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union,
  • Primož Zelenšek, direktor Chipola Slovenija in mladi manager leta 2022,

s komentarji drugih gostov.

20.00 – 21.30  GALA VEČERNA PRIREDITEV S PODELITVIJO PRIZNANJA MANAGER LETA 2023

Na kongresu in večerni prireditvi nas bo z raznovrstno glasbo in predvsem glasbenim navdihom spremljal koncertni harmonikar Marko Hatlak v novi izvajalski podobi in v vlogi harmonikaša, vokalista in avtorja večine skladb, na odru pa se mu bodo pridružili tisti vrhunski slovenski glasbeniki, ki ga navdihujejo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in pozitivnim nabojem.

Kot osrednjega gosta bomo na odru gostili Srečka Šestana, ki je ne samo pokazal, ampak tudi dokazal, kako pomembno je usklajeno in dobro koordinirano delovanje Civilne zaščite. Poveljevanje 70 tisoč članski strukturi, ki hiti na pomoč ljudem ob naravnih in drugih nesrečah, je več kot izvrsten primer kriznega managementa, iz katerega lahko vsako podjetje črpa znanje.

Sledila bo podelitev tradicionalnega priznanja Manager/ka leta 2023, ki smo ga tudi letos nadgradili s kazalci trajnostnega voditeljstva in s katerim Združenje Manager predstavlja dobre prakse managerjev in voditeljev. Nagrajenke in nagrajenci so svetilnik, ki usmerja pot razvoja prihodnjih generacij, so gradniki naše podobe in ugleda v javnosti, glasniki naših zavez in vrednot.

Dosedanji prejemniki priznanja.

Predprogram

*PREDPROGRAM KONGRESA

12.30 - 14.30

UNCONFERENCE

Unconference je priložnost za srečanje z odličnimi gosti, managerkami in managerji v uglednih podjetjih. Je priložnost za izmenjavo idej in vzpostavitev dragocenih povezav.

Izkušnje bodo delili:

• Maja Brelih Lotrič, Lotrič Meroslovje: Nasledstvo in medgeneracijsko sodelovanje. Pogovarjali se bomo o pomembnosti zdravih nasledstev, predaji znanj na mlajše generacije. Moderira: Daniela Bervar Kotolenko, MBA, Edutrain.me.
  • Drago Kavšek, Intesa Sanpaolo Bank: Prihodnost pripada drznim. Beseda bo tekla o investicijah in njihovi pomembnosti pri razvoju poslovanja (ambicioznost, drznost). Moderira: Darko Duric.
  • Vesna Virant, Medex: Amazon – s pravim izdelkom in pogumom lahko uspeš. Osvetlili bomo, kako pomembno je izpostaviti prednosti izdelka, in predstavili model, kako uspeti na zrelem globalnem trgu. Moderira: Špela Zakotnik, Edutrain.me.
  • Dr. Saša Bavec, Knauf Insulation: Green heart – Mi vsi skupaj s človekom v centru. Zakaj se trajnostno voditeljstvo začne tako, da se človeka postavi v ospredje? Samo zadovoljni zaposleni bodo prinesli uspehe v podjetju. Kako in na kakšen način? Moderira: Staša Mlekuž.
  • Urška Golob, Telemach Slovenija: Vedno v igri skozi individualizirano izkušnjo zaposlenega. Pogovor bo tekel o pomembnosti prilagodljivega pristopa k zaposlenim v sodobnih delovnih okoljih. Osredotočili se bomo na strategije, kako ustvariti dinamično in motivirajočo delovno izkušnjo za vsakega posameznega zaposlenega in kako to vpliva na produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih. Moderira: Manca Korelc.