Stane Rožman: Sodelovanje na temelju zaupanja za skupno dobro

8.2.2021

Stane Rozman s priznanjem3
Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško in prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020

Ob prejemu priznanja se ponovno zahvaljujem upravnemu odboru Združenja Manager za izkazano pozornost. Razumem ga kot priznanje širši ekipi NEK, ki je z veliko mero zavzetosti in sodelovanja ustvarila prepoznavno in uspešno podjetje. Pa tudi kot simbolno potrditev, da jedrska energija vse bolj postaja del rešitve v prizadevanjih za ohranitev uravnoteženosti skupnega življenjskega prostora.

Dosežki vedno pridejo, če se pravočasno zavemo izzivov, če se zavedamo priložnosti, ki jih ti prinašajo, če je pot prava, dolgoročno začrtana, podprta z vero in predanostjo. Rezultati so v veliki meri odvisni od tega, kako znamo biti spoštljivi do naravnih virov, kako znamo sodelovati, vzpostavljati in ohranjati medsebojno zaupanje in spoštovanje.

Zato bodite pogumni in merite visoko. Naša vizija 'biti zgled jedrske varnosti in odličnosti na globalni ravni' je za našo dejavnost logična izbira, če želimo utrditi svoje mesto na energetskem zemljevidu Slovenije in sodelovati pri preobrazbi energetskega sektorja.

Na prvo mesto postavite ljudi, razvijajte talente, bodite tenkočutni do okolja, ne pozabite, da je okolje gostitelj vaše dejavnosti. Bodite samokritični in negujte kulturo stalnih izboljšav. Poskrbite, da bo vaše podjetje prostor ustvarjalnosti in inovativnosti raznolikih talentov. Razmišljajte dolgoročno in načrtujte prihodnost.

Osebno čutim zadovoljstvo prispevati k napredku, ki zagotavlja lepši jutri. Za boljši jutri skupnosti se je namreč treba in se je vredno potruditi. S svojimi dejanji v sedanjosti določamo našo prihodnost in prihodnost generacij, ki prihajajo.

Zahvaljujem se združenju, ki na svojih vrednotah in poslanstvu soustvarja ter promovira kulturo trajnostnega razvoja in voditeljstva, povezuje in spodbuja ustvarjalnost.

Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško in prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020