Nova vrednota Slovencev: privoščimo si uspeh

24.2.2023

pogovor Teci da letis na Managerskem dnevu v Planici2

Združenje Manager je na včerajšnjem Managerskem dnevu v Planici organiziralo pogovor Teci, da letiš, ki ga je vodila Petra Majdič. Sodelujoči managerji: Enzo Smrekar, Franjo Bobinac, Boštjan Škufca Zaveršek in Simon Jan so v razpravi izpostavili pomen velikega dogodka kot je Planica. Strinjali so se, da je čas za novo vrednoto: da si medsebojno privoščimo uspeh.

Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager je uvodoma dejala: »V Združenju Manager seveda nismo mogli mimo za Slovenijo tako pomembnega dogodka. Dolgo je trajalo, da smo dobili tako izjemno tekmovanje v našo državo, in prav je, da mu s svojo podporo tudi mi naklonimo svojo pozornost in damo svojo težo. Ko država organizira mednarodne dogodke takega formata, moramo stopiti skupaj in jih podpreti z vsemi svojimi močmi. Ne nazadnje je to pomembno za našo prepoznavnost, za naše gospodarstvo, za razvoj našega turizma, športa, in da pokažemo, kaj kot mala država zmoremo in znamo.« Tekom pogovora je to z izjavo podkrepil še Enzo Smrekar, predsednik OK Planica, glavni direktor Atlantic Group in Manager leta 2020: »Apeliram na slovensko javnost – ogled tekem je vlaganje v šport. Vsak posameznik, ki pride na tekmo in plača vstopnico, podpira razvoj slovenskega športa.« Prepričani smo, da bo Planica 2023 postala primer dobre prakse in da bomo v prihodnosti lahko organizirali več tekem mednarodnih razsežnosti, ki pozitivno vplivajo tudi na razvoj gospodarstva in dvig prepoznavnosti Slovenije.

»Spoštljivi. Trdoživi. Pogumni. Športniki so, managerji smo. Pa tudi izjemno vzdržljivi – kajti talent ni dovolj, da zmagaš, potrebna je vztrajnost,« so se strinjali sogovorniki pogovora Teci, da letiš, ki ga je vodila Petra Majdič. Za njo pa lahko trdimo, da je sinonim vzdržljivosti.

Petra Majdič je po vsebinsko bogati razpravi o vodenju v športu in vodenju v poslu gostom pogovora zastavila še vprašanje: katere vrednote si želite, da postanejo skupne Slovencem?

Enzo Smrekar, predsednik OK Planica, glavni direktor Atlantic Group in Manager leta 2020: "Slovenci smo dobri v tem, da smo proti nečemu. Želel bi si, da ne bi bili razdeljeni, temveč da bi se povezovali. Verjamem, da bi potrebovali spoštovanje, tudi ko se ne strinjamo."

Franjo Bobinac, predsednik Olimpijski komite Slovenije in podpredsednik kitajske multinacionalke Hisense Group: "Privoščljivost. Preveč smo nevoščljivi in ne znamo se veseliti uspehov drugih. V športnih se znamo in želel bi si, da to delamo tudi na drugih področjih, ne pa da smo zavistni. Dajmo se veseliti vseh naših uspehov, dajmo si privoščiti uspeh! Uspeh vsakega izmed nas je naš skupen uspeh."

Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekom Slovenije: "Ko sem v tujini, vedno znova spoznam, da smo primerljivi s tujino in velikokrat mnogo boljši. Vendar pa se v Sloveniji prevečkrat tudi prehitro zadovoljimo in želel bi si, da stvari dokončamo. 80 % ni dovolj, hočemo 100 %. Da je nekaj okej, to ni dovolj dobro. Tako kot je bila potrebna odličnost, da se organizira to prvenstvo, tako je potrebno, da gremo do konca tudi v drugih stvareh."

Simon Jan, direktor TOSIDOS, gradbeni inženiring in izvedba in nekdanji predsednik panoge teka na smučeh pri Smučarski zvezi Slovenije: "Pridružil bi se gospodu Bobincu. Privoščljivost uspeha je najpomembnejša stvar, ki jo moramo doseči in preseči."