Izšla je nova številka MQ revije

13.4.2021

naslovnica MQ 51
Na naslovnici 48. MQ revije je Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško in prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020.

V novi, odlični MQ reviji preberite:
10 let in 5,2 milijarde evrov v prihodnost"Člani Združenja Manager vodimo deset tisoče ljudi, imamo nanje vpliv ter si pri njih ustvarjamo zaupanje in spoštovanje. Če nas bodo imeli za zgled in nam bodo verjeli, bomo v prihodnosti prepoznani kot voditelji, ki s(m)o znali streti okove ´business as usual´." Piše Medeja Lončarpredsednica Združenja Manager.

Ne jemati, ampak prispevati. "Stavim na zavezništvo in sodelovanje vseh zaposlenih, na poenotenje vseh nas okoli dolgoročne vizije razvoja, na stalno učenje in osvajanje novih znanj, na samokritično presojo stanja in na stalne izboljšave na vseh področjih. To so moja izhodišča za vodenje," pravi Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško in prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020.

Raje imam ljudi kot Excel. Pogovor z Mladim managerjem 2020 Žigo Hiengom, predsednikom uprave Salusa, o začasno parkiranih odločitvah in o dobrih odnosih med zaposlenimi, ki so po njegovem mnenju faktor X uspeha podjetja.

Bolj kot spol sta pri vodenju pomembna karakter in naravnanost. Intervju z Mojco Leskovar, predsednico uprave laške Thermane, in Natašo Kraškovic, direktorico družbe Alpeks, ki sta prejeli priznanje Artemida 2020.

Vrnimo se k praktičnosti, ne birokraciji. Pogovor s Petro Juvančič, izvršno direktorico Združenja Manager, o skoraj letu dni z ekipo, o izzivih, ki jih je prinesla pandemija, in načrtih, ki jih imajo v združenju.

Od trajnostnega ravnanja k trajnostnem delovanju. Trajnost je prežela vsa področja delovanja družbe in osvetlila, da je varovanje okolja le eden od vidikov trajnostnega delovanja, poleg enakovredne socialne in ekonomske komponente. Več v članku Nine Langerholc Čebokli, certificirane svetovalke za organizacijski design.

Zaupanje: govori to, kar delaš, in delaj to, kar govoriš. Ko smo v vlogi vodje, je pomembno, da nam zaposleni zaupajo, saj le tako lahko učinkovito delamo, se ob tem tudi dobro počutimo in posledično dosegamo poslovne preboje. Ključno vprašanje je: Kako vzpostavljati in ohranjati zaupanje med zaposlenimi? Piše Sabina Đuvelek, direktorica podjetja Level up in organizacijska psihologinja.

Še več izjemnih vsebin iz 48. številke MQ revije lahko preberete tu.