GoDigital: Digitalna preobrazba ni več izbira

19.11.2020

Medeja Loncar2
Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager

Digitalizacija ni več samo del dolgoročne strategije, ampak mora biti prioriteta med izvedbenimi aktivnostmi, je danes na konferenci GoDigital poudarila Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager: »Digitalna preobrazba torej ni več izbira, ampak edina smer za nadaljnje inovacije, nove storitve in celo povsem nove, na podatkih osnovane poslovne modele.«

Lončar meni, da »prihodnost ni rezervirana le za najbolj tehnološko in digitalno napredna podjetja, temveč predvsem za tiste, ki bodo dovolj odprti za najrazličnejša sodelovanja, za tiste, ki so dovolj hitri v implementaciji novih tehnologij ter etični v svojem delovanju.«

Digitalizacija je v času širjenja covida-19 doživela neverjeten razcvet. Digitalne tehnologije in orodja so se v teh mesecih izkazali kot ključni za olajšanje poslovanja, prodaje, dobavnih verig, proizvodno avtomatizacijo. Ne le v gospodarstvu, tudi v celotni družbi je digitalizacija prispevala k okrepitvi medsebojne komunikacije, so se strinjali udeleženci e-konference GoDigital2020, ki jo je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS v sodelovanju z IKT horizontalno mrežo in Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije.

Če je bila pri uspešnem preprečevanju zdravstvene krize najpomembnejša aktivacija državljanov za #ostani doma, danes za poslovna preživetja #GoDigital še nikoli doslej ni bil bolj relevanten. To je povzela tudi današnja digitalna konferenca, katere rdeča nit je bila 'čas za spremembe, ki nam jih narekuje epidemija'.

»Že v preteklosti smo vedno govorili, kako je tehnologija, digitalizacija nekaj, kar spreminja poslovno okolje, kar omogoča nove poslovne modele, višjo produktivnost, večjo odpornost, večjo konkurenčnost, v kar smo se lahko v teh mesecih še kako prepričali,« je povedala Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS in dodala, da nam virus jemlje medsebojno povezavo, tehnologija pa je tista, ki nam jo ponovno vzpostavlja, čeprav na drugačen način.

Povzeto po sporočilu za medije GZS