‘Corpo’ post-PODIM #InvestEU delavnica

23.6.2017
innovate like apple SLO6

Želite inovirati kot Apple? Vabljeni, da se 28. junija udeležite brezplačne ‘corpo’ post-PODIM #InvestEU delavnice!

Vabljeni na ekskluzivno brezplačno celodnevno delavnico, namenjeno večjim podjetjem z več kot 100 zaposlenimi, ki spodbujajo interno inoviranje in podjetništvo ter sodelovanje s start-upi. Delavnico z vrhunskima strokovnjakoma, kot sta Chuck Goldman in Peter Jacobs, so organizatorji v sodelovanju z organizatorji konference PODIM in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji za vas omogočili popolnoma brezplačno. Izvedeli boste, kako ustvariti zmagovalno notranjo podjetniško kulturo, podobno, kot so se tega lotili v korporaciji Apple? Kako lahko pri preobrazbi velikega uveljavljenega podjetja pomaga internet stvari? Kako naj se korporacije lotijo optimalnega vzpostavljanja lastnih programov za spodbujanje notranjega podjetništva in sodelovanja s start-upi? In nenazadnje – kako lahko ustanovitev korporativnega sklada tveganega kapitala podpre Evropska komisija z EFSI skladom preko Evropske investicijske banke?

Program in lokacija

Delavnica bo na sporedu v sredo, 28. junija, od 9.30 do 15.30 ure, v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani, potekala pa bo po sledečem programu.

 

O predavateljih

Chuck Goldman je vrhunski manager in soustvarjalec podjetij, ki dosegajo milijardne vrednosti. Bostonski investitor je izvršni direktor za področje IOT pri Sky Ventures Group, ki so specializirani za naložbe v nove tehnologije in inovacije na področju zdravstva. V preteklosti je Chuck strokovne izkušnje in znanje pridobival kot višji direktor za podjetniške profesionalne storitve pri Applu. Ustanovil je in izvajal funkcijo tehničnega direktorja pri podjetjih Applied CD Technologies in Interactive Media Solutions, prav tako je ustanovil in vodil podjetje Apperian. Chuck ima bogate izkušnje z grajenjem uspešnih podjetij, tako v startup okolju kot tudi znotraj več-milijardnih korporacij. Znotraj industrije velja Chuck za idejnega očeta in spodbujevalca rasti na področjih potrošnih (‘prosumer’) tehnologij (tehnologije, ki uporabljajo in ustvarjajo medije), gradil pa je tudi mobilne in IOT strategije za mnoge svetovno priznane blagovne znamke.


Peter Jacobs je vodja slovenske pisarne Evropske investicijske banke. Ima magisterij iz ekonomije in računovodstva.10 let je delal na področju komercialnega bančništva pri banki KBC, potem pa se je 13 let nazaj pridružil EIB. Od leta 2011 je vodja ekipe za financiranje projektov Zahodne Evrope. EIB je banka Evropske unije ter hkrati edina banka v lasti držav članic Evropske unije, ki zastopa njihove interese. Tesno sodelujejo z ostalimi inštitucijami EU z namenom implementiranja politik EU. EIB banka v imenu Evropske komisije izvaja financiranje preko EFSI sklada v okviru naložbenega načrta za Evropo. EIB je tudi svetovno največji multilateralen posojilojemalec in posojilodajalec.

 

Prijavnico najdete na tej povezavi. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavo.