Čas je za ... Managerja leta 2017

9.5.2017
priznanje manager leta

Združenje Manager vas vabi, da predlagate kandidatke in kandidate za priznanje Manager leta 2017.

• Kdo od stanovskih kolegov in kolegic vas je v lanskem letu najbolj navdušil?
  • Kdo ima izjemne poslovne rezultate?
  • Kdo je najbolj inovativen in trajnostno usmerjen?
  • Kdo je prebojen in ima zavzete zaposlene?

Ime osebe, ki združuje vse te lastnosti, predlagajte za priznanje Manager leta 2017, do 19. maja na info@zdruzenje-manager.si.

Minimalni pogoji za kandidaturo:

• oseba je na vodilnem delovnem mestu vsaj dve leti;
  • oseba v preteklosti še ni prejela priznanja Manager leta.

Pri izboru managerja leta se upoštevajo kandidatovi poslovni, finančni, upravljavski, inovacijski, kadrovski ter drugi strateški dosežki, ki so pozitivno vplivali na razvoj podjetja, ki ga vodi, pa tudi širše na slovensko gospodarstvo oziroma družbo. Postopek izbora temelji na poglobljeni vsebinski analizi in primerjavi kandidatov, ki ga pripravi podjetje CRMT. Komisija za izbor managerja leta preveri rezultate zadnjih nekaj let, največji poudarek pa nameni minulemu letu. Pri izboru imajo pomembno vlogo tudi managerjeve kompetence, ki jih komisija prouči skozi osebni intervju ter metoda 360 stopinj.

Letošnji razpis za prijavo kandidatov je odprt do 19. maja. Prijavnico in razpisno dokumentacijo najdete spodaj, priznanje pa bo podeljeno prvi dan Managerskega kongresa, 28. septembra v Portorožu. Veseli bomo vašega sodelovanja.

»Za uspeh trajnostnega preobrata Steklarne Hrastnik, v središče katerega so postavljeni zaposleni je bil ključen konsenz vseh deležnikov. Zato cenim, da so vsi, skupaj z zaposlenimi, verjeli v načrt, me podprli oz. bili del tega preobrata. Uspeli smo skupaj, brez odpuščanja, zato sem prepričan, da je naš primer lahko odlična spodbuda vsem tistim, ki imajo vizijo in se znajo prilagajati situacijam, da zagrizejo v projekte, ki se morda zdijo marsikomu nemogoči«, je ob prejemu priznanja Manager leta 2016, dejal Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik.