Tomaz Berlocnik in Joze Mermal4

Pogovor z managerjem leta Tomažem Berločnikom in prejemnikom priznanja za življenjsko delo Jožetom Mermalom

Kdaj? 26. februarja 2020

ob 18. uri (traja do 2 uri)

Kje? Škrabčeva domačija, Ribnica

Ste pogovor zamudili? Prisluhnite mu zdaj.

Škrabčeva domačija bo gostila vizionarja v besedah in dejanjih, managerja z veliko začetnico, ki sta ob izjemnih poslovnih uspehih znana tudi po tem, da v ospredje postavljata ljudi, zaposlene, ter po tem, da veliko stavita na trajnostni razvoj, saj jima je mar, kakšen planet bomo pustili zanamcem.

Pogovor z managerjem leta 2019 mag. Tomažem Berločnikom, nekdanjim predsednikom uprave Petrola, in prejemnikom priznanja za življenjsko delo na področju managementa za leto 2019 Jožetom Mermalom, predsednikom upravnega odbora družbe BTC, bo vodila izvršna direktorica Združenja Manager Saša Mrak Hendrickson.

Tomaz Berlocnik Delo

mag. Tomaž Berločnik

Tomaž Berločnik je v osmih letih uspel preobraziti Petrol, ki ni več le naftni trgovec, ampak družba prihodnosti, ki postavlja nove trende in poslovne modele na področju energetike in trgovine ter razvija pametne rešitve na področju energetike in mobilnosti. Berločnik je korenito preobrazbo podjetja izvedel z opolnomočenjem zaposlenih, ki so med njegovimi najmočnejšimi točkami izpostavili vizionarstvo in težnjo k napredku, pogum in odprtost ter predanost in vztrajnost. Pri svojem vodenju v ospredje postavlja ekipo sodelavec, s katero snuje pot do ciljev in posledično do izjemnih poslovnih rezultatov.

foto Andraz Kobe 588

Jože Mermal

Jože Mermal je z družbo BTC povezan že 42 let. V tem času jo je povsem preobrazil in nekdaj degradirano območje Ljubljane, kjer so stala javna skladišča, spremenil v enega največjih poslovnih, nakupovalnih, rekreativno-zabaviščnih, kulturnih in inovativnih središč v srednji Evropi z 21 milijoni obiskovalcev letno. Leta 1993 je zastavil vizionarsko in ambiciozno zgodbo o prvem slovenskem nakupovalnem središču, v katero takrat nihče ni verjel. Štiri leta kasneje jo je nadgradil s konceptom BTC mesta, ki se danes vse bolj razvija tudi v inovativno, pametno in zeleno mesto.