ZM banner 1536x782

Trenirajte z najboljšimi

Drage udeleženke in udeleženci, če se MQ treninga v sredo ne boste mogli udeležiti, nam to, prosimo, do 5. aprila do 15. ure sporočite na info@zdruzenje-manager.siČe vas na dogodku ne bo in se ne boste odjavili, vam bomo izstavili račun v višini 40 evrov + DDV.

Kdaj? 6. april 2022
med 9. in 13. uro
Kje? Hiša plesa, Ulica gledališča BTC 8, Ljubljana

Medja Loncar20
Medeja Lončar je direktorica Siemensa Slovenija, Hrvaška in Srbija ter podpredsednica Združenja Manager.

Kako imeti kondicijo, da prevzameš vodenje treh podjetij, v treh državah? Sposobnost, da zagotoviš uspeh in zdravo rast podjetij, ljudi in okolja?

"Šteje vseživljenjsko učenje ter Siemensov sistem, ki nas ves čas sili v izobraževanje in za to izkorišča možnosti sodobnih digitalnih tehnologij," razkriva trajnostna voditeljica Medeja Lončar. Od leta 2007 je direktorica Siemensa v Sloveniji, od 2018 vodi Siemens Hrvaška, leta 2021 pa je prevzela tudi vodenje Siemensa v Srbiji. Uvršča se med najvplivnejše gospodarstvenice v regiji in je tudi podpredsednica Združenja Manager.

Na MQ treningu bomo imeli edinstveno priložnost vstopiti v svet znanja Siemensa. Izhajajoč iz Siemensovih strateških prioritet: Customer impact, Empowered people, Technology with purpose in Growth mindset bomo v pogovoru z Medejo Lončar odkrivali vrline sodobnega trajnostnega voditeljstva.

Nekoč so imeli v Siemensovem sistemu vodenja t.i.´Picture of a leader´. Šlo je pravzaprav za model idealnega vodje v Siemensu, ki naj bi imel točno določene kvalitete in bil zgled ostalim. Od statičnega koncepta – 'en model  ustreza vsem' so se premaknili k bistveno bolj dinamični definiciji, kjer vodje in timi sami definirajo svoj način vodenja, ki bo najbolje udejanjil zgoraj omenjene Siemensove strateške prioritete.

Tudi letnih razvojnih pogovorov ne izvajajo več, temveč jih nadomeščajo t.i. 'growth talks,' pojasnjuje Elma Buljko, HR poslovni partner v Siemensu. Na MQ treningu bo posebej za člane Združenja Manager predstavila konkretna orodja, ki jih v Siemensu uporabljajo za razvoj voditeljstva in opolnomočenje ljudi.

V interaktivnem delu bomo trenirali lastno osebno rast. Zanimal nas bo vpliv naše naravnanosti v vseživljenjsko učenje na uspešnost ekip, ki jih vodimo. Z uporabo samorefleksije in razprave bomo prepoznavali ključne izzive, s katerimi se soočamo pri svojem vodstvenem delu. Spoznali bomo orodja ter pripravili akcijski načrt za osebno rast. Trening bosta vodili doc. dr. Darija Aleksić iz Katedre za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter mag. Monika Lapanja, direktorica CPOEF.

Program dogodka
9.00

Uvodni pozdrav Petre Juvančič, izvršne direktorice Združenja Manager

9.10 Siemensova zgodba trajnostne agilne rasti. Polona Wallas, vodja korporativnega komuniciranja
9.20 Pogovor z Medejo Lončar, direktorico Siemensa Slovenija, Hrvaška in Srbija
10.30 Odmor
11.00 Nasvidenje procesi! Od a-la carte k samopostrežnemu učenju. Od letnih razvojnih pogovorov v Growth Talks. Elma Buljko, vodja HR-ja
11.30

Trening osebne rasti vodje. Kje sem in kje želim biti? Doc. dr. Darija Aleksić iz Katedre za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter mag. Monika Lapanja, direktorica CPOEF

12.25

Preobrazba: vodja kot vzor vseživljenjskega učenja

12.30

Druženje ob prigrizku

13.00 Zaključek
Pokrovitelja