Triglav Lab, Dunajska 20, 1000 Ljubljana

8:30 - 8:35

uvod

Tjaša Kolenc Filipčič, Zavarovalnica Triglav

8:40 - 8:55

Kdaj je podjetje zrelo za poslovno analitiko?

Rok Pirnat, B2

8:55 - 9:10

Trendi na področju poslovne analitike

Sanja Šavel, KPMG poslovno svetovanje

9:15 - 9.30

Iz prakse:

Z ustreznimi orodji in opolnomočenimi kadri do standardizacije

Tone Stanovnik, Špica International

9:30 - 9:45

Ob pravem času, pravi podatki na pravem mestu

Damjan Murn, Melamin

9:45  -10:00 odmor
10:00 - 10:15

Kako vključiti odziv strank v poslovno analitiko

Petra Oseli, Arhea in Boštjan Kožuh, Insiteam 

10:15 - 12:00

Kaj še lahko postorim v svojem podjetju?

Delavnica na praktičnih primerih

Bojana Korošec, B2 in Rok Pirnat, B2

Predavatelji
B2 zaposleni racunalnisko izobrazevanje Rok Pirnat6

Rok Pirnat

Rok Pirnat je direktor področja BI. Kot svetovalec pri vpeljavi BI rešitev v podjetja, se ukvarja s poslovno vrednostjo BI projektov, vplivi BI projektov na organizacije in njihove procese. Aktiven je kot predavatelj in svetovalec za vpeljavo BI projektov v realni poslovni svet, tako skozi aktualne poslovne izzive približuje tehnologijo, obdelavo podatkov, vizualizacijo in management sprememb tako top managerjem, kot operativnemu delu podjetij. Pred tremi leti je v okviru podjetja B2 oblikoval samostojno enoto za BI in prevzel tudi njeno vodenje. Ekipa B2BI strokovnjakov se hitro širi in dosega uspešne poslovne rezultate.

tone stanovnik

Tone Stanovnik

Špica International je v letu 2017 prejela naziv ITM naj izvoznik leta. Podjetje odlikujejo izvozna naravnanost, agilnost in nenehen razvoj novih produktov. Njihovi finančni, izvozni in razvojni kazalniki po objektivnih podatkih dokazujejo stabilno rast prihodkov od izvoza, krepitev tržnega položaja v mednarodnem okolju ter rast pozitivnih poslovnih rezultatov.

damjan murn 1d2

Damjan Murn

Damjan Murn je direktor PE Kemična industrija v družbi Melamin d.d. Kočevje in direktor družbe smartMELAMINE, ki se ukvarja s proizvodnjo melaminskih flisov. S pomočjo strokovnjakov so ustvarili sodobno analitično okolje, ki jim omogoča, da imajo v vsakem trenutku in na enem mestu vedno sveže podatke o poslovanju. Njihove analize so sedaj poglobljene, pregledi še kakovostnejši, predvsem pa se nahajajo samo na enem mestu.

POb

Petra Oseli

Petra Oseli je izvršna direktorica družbe Arhea. An hitri šoli bo predstavila managerju prijazno spremljanje odziva strank za izboljševanje njihove uporabniške izkušnje ("customer experience"). Izvedeli bomo, zakaj je dobro vzpostaviti redno spremljanje "glasu" stranke (Voice of Customer), kako te rezultate povezati s poslovnimi za celoviti "insight" v izkušnjo stranke ter kako orodje za poslovno obveščanje (BI) omogoča, da ta insight uporabimo za sprejemanje ukrepov.

Sanja Savel 587d07f98d888

Sanja Šavel

Sanja Šavel je direktorica poslovnega svetovanja pri družbi KPMG Poslovno svetovanje d.o.o.. Svojo karierno pot je začela v investicijskem in komercialnem bančništvu, kasneje pa pot nadaljevala kot svetovalka v različnih industrijah doma in v tujini. Specializirana je za področje strategij, optimizacije procesov, integracij ter sanacij podjetij z vidika poslovnega prestrukturiranja in sprememb poslovnega modela.

Pokrovitelj