4x10minut

Spoj prodornih, lucidnih in motivacijskih nagovorov

Vsako leto zaživi dogodek 4 x 10 minut, ko štirje izjemni domači in tuji govorci v kratkem, jedrnatem in prodornem 10-minutnem nagovoru delijo svoje bogate življenjske in strokovne izkušnje na izbrano rdečo nit dogodka. Dogodek poteka v organizaciji vseh treh sekcij.

LETOŠNJA TEMA

Janja Habjan Piletič - citat

"Poglej navzgor, ko si na poti, in ozaveščaj spomin na pot, ko si na vrhu."

Janja Habjan Piletič

S povezovanjem do novih zmag

Motivacijski dogodek 4x10 minut, ki smo ga organizirali že peto leto zapored, je letos v središče postavil povezovanje, ki oblikuje enega izmed treh strateških ciljev združenja za leto 2017. V dinamičnih 10 minutah je pet karizmatičnih govorcev razkrilo pet različnih receptov pozitivnega sodelovanja in povezovanja. Dogodek je na enem mestu združil strokovnjake z različnih področij; svoje poglede so z udeleženci delili predsednik Republike Slovenije, manager, dirigentka, vizionar in svetovljanka. Vsi so se strinjali, da je povezovanje ključnega pomena za uspeh, tako na nivoju posameznika kot tudi podjetja in celotnega naroda. »Tukaj smo zato, da sodelujemo.«

Govorci
Borut Pahor

Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije

Predsednik države Republike Slovenije Borut Pahor je po izobrazbi diplomirani politolog. Je prejemnik Prešernove in Zoretove nagrade za diplomsko delo iz mednarodnega področja. Politik z najdaljšo kilometrino v samostojni Sloveniji je svojo kariero začel kot delegat tedanje Skupščine Republike Slovenije. Med drugim je bil predsednik in podpredsednik Državnega zbora ter evropski poslanec, na državnozborskih volitvah leta 2008 pa je postal sedmi predsednik Vlade Republike Slovenije. Poleg tekov na dolge proge na političnem parketu, velik del svoje energije črpa iz športa.

Maria Anselmi

Maria Anselmi, svetovljanka


I FEEL SLOVENIA
Rimljanka, ki prisega na karizmatičnost severnejšega Milana, je v svoji karieri zamenjala že 14 mest. Prekaljeno damo poslovnega sveta, ki je sicer po izobrazbi zgodovinska lingvistka z MBA diplomo, v Sloveniji poznamo kot direktorico Bisnode Slovenija in Bisnode Južni trgi. Predvsem pa po njeni neizmerni energiji, ki jo deli tako s člani Združenja Manager kot v številnih drugih organizacijah pri nas. Konec junija bo prejemnica častnega nagrade etični voditelj 2015 zamenjala pisarno v Ljubljani z novo v Zϋrichu, kljub temu pa Slovenije ne zapušča.

Matej Cer

mag. Matej Čer, vizionar


NOVA PARADIGMA
Prekmurec, največji zagovornik elektro-mobilnosti pri nas, je za diplomo s področja motorjev z notranjim zgorevanjem je prejel Prešernovo nagrado. Danes imetnik Teslinih delnic, vodi sodobnega ponudnika »car-sharinga« v Sloveniji, podjetje Avantcar, ki je tudi največji posamični kupec avtomobila Tesle na svetu per capita. Magister finančnega managementa, ki neprestano lovi nove priložnosti za razvoj družbe, kot dolgoletni mentor podjetništva in predavatelj prinaša pogled v prihodnost.

Igor Mervic

mag. Igor Mervič, manager

SUPER ŠTART
Mervič vodi Spar Slovenija že 25 let in z svojo ekipo mu je uspelo iz prvotno štirih prodajaln mrežo razširiti v sedaj skupno 99 trgovin. Manager hitrih odločitev in jasne komunikacije je v lanskem letu soustvarjal edinstveno zgodbo, s katero je vsako nedeljo vstopil v dnevne sobe Slovencev. V mednarodno nagrajeni oddaji Štartaj je jadralec paraglidinga, ki svobodo išče v zraku, spremenil življenja 12 slovenskim podjetnikom in jim omogočil močno medijsko prepoznavnost ter zagotovljen prodajni prostor.

Ziva Ploj Persuh

Živa Ploj Peršuh, dirigentka

SOZVOČJE
Živa Ploj Peršuh je prejemnica stoječih ovacij tako v Londonu kot v beneški operi La Fenice. Diplomantka zborovskega in orkestralnega dirigiranja, ki danes osvaja številne svetovne odre z vsaj petimi različnimi orkestri, je pred leti skupaj s kolegi zasnovala Akademijo Branimir Slokar, s katero danes letno izobrazijo več kot 350 glasbenikov iz 42 držav. Povezovanje umetnikov, publike, tradicionalnega z digitalnim je kot dodano vrednost v poslu prepoznal tudi uspešen hrvaški podjetnik Emil Tedeschi, s katerim redno sodeluje.

Za podporo se zahvaljujemo
delilec