Medkulturni priročnik

Medkulturni vodnik: spletni poslovni priročnik za srečanja s tujimi ljudmi in navadami

MedkulturniVodnikPoslovni priročnik za srečanja s tujimi ljudmi in navadami, ki smo ga naslovili Managerski medkulturni vodnik, je nastal v sodelovanju s študenti in študentkami etnologije in kulturne antopologije.

In kako so se pravzaprav ti avtorji znašli v navezi s poslovnim svetom, ki ga predstavlja Združenje Manager? Mar niso to poznavalci starodavnih običajev in raziskovalci malo poznanih ljudstev, na primer v brazilskem pragozdu ali na pacifiških otokih?

Drži, ukvarjajo se tudi s tem in še z marsičim drugim. Vse bolj jih zanima tudi kultura »sodobnih plemen«, ki jih namesto v pragozdu ali na oddaljenih otočjih najdejo kar v podjetjih. Zanima jih, kako živijo managerji in kakšni so obredi v poslovnem svetu, poleg tega pa vse več delajo kot posredniki med poslovnimi kulturami - tako znotraj ene države kot tudi med podjetji iz različnih držav.

S takšnim medkulturnim posredništvom v mislih smo pripravljali tudi vodnik, ki je pred vami. Če boste z njegovo pomočjo stkali vsaj eno novo vez s tujino, bo njegov namen dosežen. Če se boste ob branju zabavali, še toliko bolje!

Pojasnilo

Medkulturni vodnik je prostovoljni projekt, ki temelji na delu študentk in študentov med leti. Vodnik je namenjen lajšanju navezovanja poslovnih stikov med državami in vzpostavljanju dialoga med kulturami, poleg tega pa z njim predstavljamo možnosti za vključevanje študentov in študentk v poslovni svet ter povezovanje etnologije in kulturne antropologije ter gospodarstva. Uporabnike prosimo, da vodnik v tem duhu tudi uporabljajo in morebitne pomanjkljivosti sprejmejo z razumevanjem.