Nataša Kraškovic, Artemida 2020: Najboljše je vodenje z lastnim zgledom

8.3.2021

Natasa Kraskovic2
Nataša Kraškovic, direktorica družb Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb ter prejemnica priznanja Artemida 2020

Posel smo ljudje in v skupini podjetij Alpeks postavljamo v ospredje Človeka in odnos do sočloveka, pa najsi bo v vlogi kupca, dobavitelja, zaposlenega ali lastnika. Spoštovanje, poštenost, znanje, prilagodljivost, odzivnost in odgovornost so naše vrednote.

Verjamem, da skupaj zmoremo premikati gore, kar smo ponovno dokazali v preteklem letu. Dejavnost našega podjetja je namreč v veliki meri povezana s turizmom in gostinstvom, ki sta zaradi epidemije covida-19 močno prizadeta. Pa vendar smo s prilagodljivostjo, hitrim odzivom in vztrajnostjo naših ekip doma in v tujini uspeli doseči 70 odstotkov prihodkov leta 2019, kar štejem za velik uspeh. Jasno zastavljani cilji in fokus na njih so po mojem prepričanju vodilo do uspeha, ne glede na okoliščine. Seveda je v tako nepredviljivem času, kot je zdaj, treba ohraniti mirnost in zbranost, biti ves čas oprezen, se prilagajati in iskati nove priložnosti, predvsem pa biti povezan znotraj in zunaj podjetja.

Nastale okoliščine zahtevajo od nas vseh, še posebej od vodij, da na novo postavimo svoje vrednote in jih tudi živimo. Vodenje z lastnim zgledom je po mojih izkušnjah najboljši način vodenja.

Počaščena sem, da sem prejemnica priznanja Artemida in hvaležna vsem tistim, od katerih sem se na svoji karierni poti lahko učila in postala to, kar sem. Priznanje dojemam kot potrditev našega skupnega dela in hkrati kot mojo osebna zavezo, da pridobljeno znanje delim in prenašam na mlajšo generacijo ter s tem prispevam k njihovemu uspehu. Pogum, odločnost, vztrajnost in empatija naj nas popeljejo do novih zmag.