Plača managerja naj bo vezana na uspešnost podjetja

Pomembna usmeritev prenovljenih Priporočil pri sklepanju managerskih pogodb, da naj bodo zaslužki bolj vezani na uspešnost poslovanja podjetja: večji del plače naj predstavlja variabilni del. Med novosti se uvršča tudi priporočilo, da naj bodo plače managerjev vezane ne le na kratkoročni poslovni rezultat, temveč tudi srednje- in dolgoročni.

Več
skika slider

Na Samit100 pričakovanih 180 poslovnih voditeljev regije

Največje srečanje Samit100 poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope bo letos potekalo v Sloveniji, 1. in 2. junija 2015 v Portorožu. Na dogodku organizatorji pričakujejo okoli 180 poslovnih voditeljev regije.

Več
skika slider

Regijsko povezovanje s podporo predsednika

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 31. marca 2015 sprejel člane upravnega odbora Samit100. Srečanje je bilo namenjeno pripravi na največje srečanje Samit100 poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope, ki bo letos 1. in 2. junija potekalo v Sloveniji, v Portorožu. Predsednik je podprl regijsko povezovanje in izpostavil vlogo politike v teh procesih.

Več
skika slider

Priznanja zvestim članom združenja

Na 26. obletnico ustanovitve Združenja Manager, 18. maja 2015, je predsednik Aleksander Zalaznik podelil zlate plakete članom, ki v združenju sodelujejo že več kot 20 let.

Več
skika slider


novice

novicaNa PreSamit100: srečanje mladih poslovnih voditeljev JV Evrope
Uvod v dogodek Samit100 voditeljev jugovzhodne Evrope, eno najvidnejših srečanj podjetnikov in gospodarstvenikov v regiji, bo t.i. PreSamit100. Gre za posebno platformo za mlade managerje v regiji, ki jo skupaj s Sekcijo mladih managerjev pri Združenju Manager, 1. junija v Portorožu soorganizira IEDC-Poslovna šola Bled.
Več
novicaE-revija Vključi.vse: Kje smo izgubili kvaliteto življenja?
Kje smo (se) izgubili? Ko govorimo o uravnoteženosti, ne govorimo le o starosti, etiki, narodnostih …ampak predvsem o življenju. O tem, kako dobro znamo živeti in hkrati učinkovito in uspešno delati, inovirati, proizvajati, prodajati.
Več
novicaObisk pri ministru Zdravku Počivalšku
Na sestanku pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku je Sonja Šmuc predstavila projekte delovnih skupin Združenja Manager o internacionalizaciji, nižji obremenitvi plač ter iniciativi za Belo knjigo za konkurenčnost. Z ministrom sta se pogovarjala tudi o Samitu100 poslovnih voditeljev JV Evrope, na katerem bo nastopil tudi minister.
Več
Več novic

Prednosti članstva
Podjetja, ki jih vodijo člani Združenja Manager imajo glede na povprečje slovenskega gospodarstva:

  • 25% višjo dodano vrednost,
  • 30% višje prihodke na zaposlenega,
  • 116% višji čisti poslovni izid na zaposlenega,
  • 58% višjo donosnost kapitala.
Več


Triglav zavarovalnica