Plača managerja naj bo vezana na uspešnost podjetja

Pomembna usmeritev prenovljenih Priporočil pri sklepanju managerskih pogodb, da naj bodo zaslužki bolj vezani na uspešnost poslovanja podjetja: večji del plače naj predstavlja variabilni del. Med novosti se uvršča tudi priporočilo, da naj bodo plače managerjev vezane ne le na kratkoročni poslovni rezultat, temveč tudi srednje- in dolgoročni.

Več
skika slider

Na Samit100 pričakovanih 180 poslovnih voditeljev regije

Največje srečanje Samit100 poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope bo letos potekalo v Sloveniji, 1. in 2. junija 2015 v Portorožu. Na dogodku organizatorji pričakujejo okoli 180 poslovnih voditeljev regije.

Več
skika slider

"Potrebno je več kot inteligentnost, da ravnaš inteligentno"

Zbornik Vključi.vse nagovarja managersko inteligenco. Nadenimo z njim 8. marcu nov pomen. Vključujmo talente in zmagujmo.

Več
skika slider

Regijsko povezovanje s podporo predsednika

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 31. marca 2015 sprejel člane upravnega odbora Samit100. Srečanje je bilo namenjeno pripravi na največje srečanje Samit100 poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope, ki bo letos 1. in 2. junija potekalo v Sloveniji, v Portorožu. Predsednik je podprl regijsko povezovanje in izpostavil vlogo politike v teh procesih.

Več
skika slider


novice

novicaE-revija Vključi.vse: Se vidimo v upravi čez 81 let
Kaj razkriva najnovejša raziskava med slovenskimi menedžerkami in menedžerji o pogledu na enakovrednost in enake možnosti žensk in moških? Prvič prihaja do bistvenih razlik v percepciji možnosti napredovanj, če si ženska/moški.
Več
novicaPriznanje Manager leta 2015
Ste ponosni na uspehe vašega podjetja ali poznate managerko oz. managerja, ki dosega odlične poslovne rezultate? Potem vas vabimo, da oddate kandidaturo ali izbranega/izbrano predlagate za priznanje Manager leta.
Več
novicaZapisnik e-občnega zbora Združenja Manager
Občni zbor Združenja Manager je bil letos prvič izveden v elektronski obliki. Od 10. do 17. marca je glasovalo 127 članic in članov. Člani so preko elektronske ankete izrazili svoja mnenja o osmih vprašanjih, razdeljenih v tri vsebinske sklope.
Več
Več novic

Prednosti članstva
Podjetja, ki jih vodijo člani Združenja Manager imajo glede na povprečje slovenskega gospodarstva:

  • 25% višjo dodano vrednost,
  • 30% višje prihodke na zaposlenega,
  • 116% višji čisti poslovni izid na zaposlenega,
  • 58% višjo donosnost kapitala.
Več


generali Vinjeta2015 Banner staticni 260x142 02