2. mednarodna konferenca o krožnem gospodarstvu, 2nd Circular Change Conference, katere nosilec je povezovalna platforma Circular Change, letos poteka 11. in 12. maja v Ljubljani in Mariboru. Mednarodno srečanje sestavljajo uspešni primeri in zgledi tehnoloških, poslovnih in družbenih inovacij na področju prehoda v krožno gospodarstvo iz različnih evropskih držav. Ustvarjajo jih vizionarji, podjetniki, managerji, raziskovalci in avtorji ter politiki in oblikovalci potrebnih politik za uspešno krožno tranzicijo, vsi tisti, ki tvorijo pogonsko silo prehoda v krožno gospodarstvo.

Konferenca bo povezala dve slovenski "krožni" mesti: Ljubljano in Maribor. Konferenco organizira povezovalna platforma Circular Change v sodelovanju s številnimi partnerstvi, med katerimi izstopata prav obe mestni občini - gostiteljici dogodka. Partnerstvo za zeleno gospodarstvo, v katerem Vlada Republike Slovenije povezuje ključne deležnike pri nas, je partner in so-organizator drugega dne konference. Konferenci se partnersko pridružujeta Veleposlaništvi Republike Italije in Kraljevine Nizozemske, v program pa bo umeščenih še več evropskih držav in regij, med njimi Srbija in njena Avtonomna pokrajina Vojvodina, Škotska, Frizija in, predvidoma, Brazilija.

Med partnerji konference, ki prinašajo mednarodno umeščenost, so Svetovni gospodarski forum, Fundacija Ellen MacArthur, Ministrstvo za okolje in prostor s programom evropskih krožnih mest in SVRK. Zlasti pa bodo v programu zastopana tista podjetja, ki so v svetovnem merilu najnaprednejša na tem področju, kot so Aquafil, Philips Plastika Skaza, Snaga, in podjetja iz panoge celuloze in papirja pri nas, finančne institucije, med katerimi izpostavimo EBRD, bančno skupino Intesa Sanpaolo, Zavarovalnico Sava in številne druge "pionirje krožnega gospodarstva".

Častni pokrovitelj konference je Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Več o zasnovi in programu 2nd Circular Change Conference najdete na tejle povezavi.
RSS NATISNI