novicaNOVO: Managerski večer v Operi

Z letošnjim letom se z odra Managerskega plesa selimo v Ljubljansko Opero, kjer si bomo 25. maja, v družbi kolegov Združenja Manager ter spremljevalcev & spremljevalk, podarili operno klasiko Verdijevega najustvarjalnejšega obdobja, Nabucco

25. maj

Majski večer, prepleten z družabnostjo na svečanem sprejemu, starozavezno biblijsko pripovedjo in zborovskimi arijami, bo nosil tudi družbeno odgovorno noto. Del zbranih sredstev, od prodanih vstopnic, bomo namenili skladu sekcije mladih managerjev, ki podpira mlade, obetavne posameznike.

SLIKA2

Managerski večer v Operi bomo pričeli s svečanim sprejemom ob 19.00 uri, ki se bo nadaljeval z ogledom opere Nabucco ob 20.00 uri. Predstava bo izvedena v italijanskem jeziku s podnapisi v slovenščini. Predstava traja 2 uri in 45 minut ter vključuje tudi 2 odmora po 15 minut.

Vstopnice

Nabucco

Opera Nabucco je pri slovenskem občinstvu izredno znana in priljubljena predvsem zaradi znanega
zbora Splavaj misel. Pri nas je bila prvič uprizorjena leta 1959.

Nabucco 33

Verdijevo legendarno mladostniško delo je že kmalu po prvi uprizoritvi leta 1842 v milanski Scali začelo svoj zmagoviti pohod po svetu. Uspeh te opere temelji na ekspresivnih recitativih, ki se iztekajo v spevne arje in ansamble, ter na slovenskih zborih. Libretista Solero je navdihnila starozavezna biblijska zgodba, nastala po Danielovi knjigi Stare zaveze, ki govori o asirskem voditelju Nabukadnezarju in njegovem boju proti Izraelcem. Rivalstvo med Nabuccovima hčerama Feneno in spletkarsko Abigaillo, ki se borita za ljubezen izraelskega voditelja Izmaela, pa situacijo še dodatno zaplete.

600x600 verdi
GIUSEPPE VERDI

Giuseppe Verdi (Roncole, 1813 – Milano, 2901) ni bil le velik umetnik in glasbeni genij, temveč tudi simbol združujoče se nacije. Vendar pa so bila, za gradnjo svojega osebnega sloga, potrebna leta trdega dela. Po premieri Nabucca se je za Verdija začelo obdobje, ki ga je pozneje imenoval »galjotska leta«. V letih 1842 do 1851 je napisal kar štirinajst oper. Po operi Ernani, ki je doživela premiero v gledališču La Fenice v Benetkah (1844), so ga slavili tudi kot narodnega junaka.
  600x600 elena zelenskayaGostujoča operna pevka
ELENA ZELENSKAYA

Opera Nabucco bo v letu 2017 prvič uprizorjena na odru SNG Opere in baleta Ljubljana, ravno 25. maja. Kot gostujoča operna pevka, se nam bo pridružila izjemna ruska sopranistka iz Bolshoi opere Elena Zelenskaya.

Za podporo se zahvaljujemo:
pokrovitelji 25 4 2017 novo