novicaManagerkam prijazno podjetje je OMV Slovenija
Priznanje Managerkam prijazno podjetje, ki ga podeljuje Sekcija managerk pri Združenju Manager, za leto 2016 prejme OMV Slovenija. Uspešno podjetje, ki je trajnostno usmerjeno in sloni na znanju ter talentih svojih zaposlenih, ima na vodstvenih položajih povsem uravnotežen odstotek managerk in managerjev.

Družba OMV Slovenija ima 71 zaposlenih, od tega ženske predstavljajo 61 %. Od februarja 2015 slovenski OMV vodi generalna direktorica Vanja Lombar, ki je tudi edina ženska med enajstimi generalnimi direktorji držav, kjer ima OMV svojo maloprodajno mrežo. Managerke v OMV Slovenija zastopajo 50 % vodstvene strukture, poleg poslovodstva pa tudi področja financ, računovodstva, davščin, trgovinskega ter gostinskega poslovanja. Med ukrepi, ki spodbujajo napredovanje žensk imajo gibljiv delovni čas, delo od doma in sistem nasledstev. V okviru projekta Gender Diversity, ki poteka na ravni korporacije, še dodatno izpostavljajo uspešne ženske managerke. Uvedene imajo tudi ženske kvote, mentorstva in sponzorstva.