novice
novicaRazpis za predsednika ZM 2017-2020
Upravni odbor Združenja Manager skladno s 15. členom Pravil Združenja Manager objavlja razpis za kandidature za predsednico oz. predsednika* ZM za mandatno obdobje 2017-2020. Za predsednika se lahko prijavijo člani Združenja Manager, ki opravljajo funkcijo vodilnega delavca, na primer predsednika uprave, predsednika upravnega odbora ali generalnega direktorja, in so člani združenja najmanj eno leto. Mandat predsednika traja tri leta.
novicaVolilni občni zbor bo 30. marca 2017
Združenje Manager vas vljudno vabi na Volilni občni zbor, ki bo v četrtek, 30. marca ob 17.00 uri, v Domu gospodarstva (GZS na Dimičevi 13) v Ljubljani. Na letošnjem Občnem zboru Združenja Manager bomo članice in člani odločali o delu združenja v preteklem in tekočem letu ter volili predsednika in organe Združenja Manager. Dnevni red in gradiva za občni zbor bodo objavljeni na v marcu.
novicaMentorska mreža - razpis 2017
Sekcija managerk pri Združenju Manager že tretje leto zapored razpisuje program Mentorske mreže. Cilj Mentorske mreže je, da kandidatkam daje spodbudo in podporo za prevzem vodilnega mesta, prenaša potrebna znanja in izkušnje s številnih področij ter daje odgovore na različne življenjske izzive.
Komentarji
novicaŽe imate mentorja?
Zagotovo si pri večini zadev vsi želimo izpustiti tisto prvo izkušnjo, pri kateri smo se opekli. Pa si potem vedno znova rečemo: »No, saj nekje sem se pa moral naučiti«. Čeprav vemo, da je to samo intelektualni izgovor, ki ga prodamo sebi. Zakaj ne bi te 'boleče' izkušnje enostavno preskočili? In se za nasvet ter usmeritev obrnili na osebo, ki je nekaj podobnega že doživela. Zakaj ne bi vprašali mentorja?
novicaAlways leaving a mark
I have always looked for talent when hiring people. Because it is the spark that lights the fire in their eyes and spurs the passion to the daily work they perform. Try looking at most of the best companies worldwide. Or even yours. We are always able to identify the talented people – they have always been noticeable, always leaving a mark.
novicaOdgovornost je vrednota odličnosti
Odgovornost se ne prične s prevzemom položaja v podjetju, prične se z zavedanjem, da smo vsi eno – smo soodvisni in soustvarjamo. Drži pa, da lahko ljudje na izpostavljenih položajih, ki so bolj na očeh javnosti, s svojo odgovornostjo dajejo zgled ostalim.